Dünya Önce Türklere hakaret etti sonra ödül verdi

Önce Türklere hakaret etti sonra ödül verdi

08.04.2011 - 08:23 | Son Güncellenme:

.

Önce Türklere hakaret etti sonra ödül verdi

Önce Türklere hakaret etti sonra ödül verdi
BELÇİKA Televizyonu’nda "Dünya Genelinde En İğrenç Irk Türkler" diyen Belçika Flaman Meclis Başkanı Jan Peter Peumans, Brüksel’de Belçika Türk Dernekler Birliği’nin ödül törenine katılarak, Türk kökenli politikacıya ödül verdi.

Belçika Türk Dernekler Birliği tarafından iki yılda bir dernek yönetim kurulu tarafından seçilen kişilere verilen uyum ödülü töreninde siyasetçi olarak, Brüksel Bölge Hükümeti Milletvekili ve Brüksel Bölge Bakanı Erdal Emir Kır ödülünü Türklere hakaret eden Flaman Meclis Başkanı Jan Peter Peumans’un elinden aldı. Ödül törenine Flaman Bölge Milletvekili Veli Yüksel, Fatma Pehlivan, Brüksel Başkonsolosluğu Muavini Konsolos Ali İhsan İzbul ve davetliler katıldı. Belçika Türk Dernekler Birliği tarafından Brüksel Yunus Emre Vakfı toplantı salonunda düzenlenen ödül töreninde Entegre ve Uyum ödülleri sahiplerini buldu.

Ödüle layık görülen isimlerden milli futbolcu Sinan Bolat ve Romelu Lukaku törene katılmadığı için onların adına ödüllerini Flaman Milletvekili Veli Yüksel ve Fatma Pehlivan aldılar. Burdur’daki antik şehir Sagalassos’a katkıları olan Prof.Dr. Marc Waelkens’a ödülünü Brüksel Başkonsolosluğu Muavini Konsolos Ali İhsan İzbul verdi. Siyasetçi olarak Uyum ödülüne laik görülen Brüksel Bölge Milletvekili ve Bakanı Erdal Emir Kır ise ödülünü Flaman Meclis Başkanı Jan Peter Peumans’un elinden aldı. Belçika Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Can, "Belçika Türk Dernekler Birliği olarak iki yılda bir yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilerek seçilen kişilere Uyum ödülü veriyoruz. Bu yılda uyum ödülünü Türk kökenli veya diğer yabancılara da verme kararı aldık ve bu yıl yabancı kökenli Belçika vatandaşlarına da uyum ödülü verdik" dedi.

Brüksel Başkonsolosluğu Muavini Konsolos Ali İhsan İzbul da "Belçika’da Emirdağ’ın dışında Burdur’un da ismini duyurduğu için Prof. Dr. Marc Waelkens’e teşekkür ederim" diye konuştu. Törene katılanlar, Flaman Meclis Başkanı Jan Peter Peumans’u aralarında görmekten rahatsız olduklarını ve Emir Kır’ın ödülünü onun elinden almasını eleştirdi.

Türk İlerleme Derneği Başkanı Murat Köksal, "Öncelikle bu ödülü alan Emir Kır’ı kutluyorum. Fakat bu şahıstan yani Jan Peter Peumans’tan ödül almasını onaylamadım. Sıradan birinden bile alsa daha güzel olurdu, ben olsam ondan ödül almayı kabul etmezdim. Ben bu vatandaşın burada bulunmasını da anlayamadım. Daha yaklaşık bir ay önce Belçika televizyonunda ’Dünya genelinde en iğrenç ırk Türklerdir’ dedi ve şimdi geldi burada Türk’e ödülünü verdi. Türklere hakaret eden bir siyasetçinin burada bir Türk’e ödlünü vermesi beni üzdü ve bu olayı kınıyorum" dedi.

Yazarlar