Dünya Papua Yeni Gine’de Facebook yasak

Papua Yeni Gine’de Facebook yasak

31.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Papua Yeni Gine’de Facebook yasak

Okyanusya ülkelerinden Papua Yeni Gine’de hükümet, Facebook’u bir ay erişime engelliyor. Bu süre boyunca sosyal medya devinde yer alan sahte hesaplar ve reklamlar konusunda araştırma yapılacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Papua Yeni Gine hükümeti, yeni verdiği bir kararla ülkede Facebook kullanımını engellemeye hazırlanıyor. Ülkenin Haberleşme ve İletişim Bakanı Sam Basil, yerel Post-Courier gazetesine yaptığı açıklamada, Facebook’un yerine Papua Yeni Gine’nin kendi sosyal ağını oluşturabileceğini belirtti.

Sahte haberler araştırılacak

Kararın Facebook’un ülke üzerindeki etkilerini değerlendirmek için alındığını söyleyen Basil, “Bu süre sahte hesapların arkasına saklanan, pornografik içerikler paylaşan, sahte haberler yayan kullanıcıları bulmamızı ve yasaklamamızı sağlayacak” diyerek yasağın sebebini açıkladı. Yasağın ne zaman başlayacağı bilinmiyor. Ancak uygulamanın, Papua Yeni Gine’nin kasım ayında ev sahipliği yapacağı Asya-Pasifik İş Birliği Zirvesi’ne denk getirileceği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

İnternet erişimi yüzde 10

Kararın, geçtiğimiz haftalarda, Cambridge Analytica firmasının, Facebook kullanıcılarının kişisel verilerini toplaması krizi üzerine alındığı belirtildi. Öte yandan yaklaşık 8 milyon nüfuslu Papua Yeni Gine’de halkın sadece yüzde 10’unun internete erişimi var. Ancak ülkede internetle ilgili sıkı bir mevzuat yürürlükte. l AA