Dünya Paskalya coşkusu

Paskalya coşkusu

17.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya çapında 2 milyarı aşkın Hıristiyan dün İsa Peygamber’in göğe yükselişi olarak kabul edilen Paskalya Bayramı’nı kutladı.

Paskalya coşkusu

Vatikan’dan Suriye mesajı
Dünya çapında 2 milyarı aşkın Hıristiyan dün İsa Peygamber’in göğe yükselişi olarak kabul edilen Paskalya Bayramı’nı kutladı. En büyük kutlama Katolik Hıristiyan âleminin merkezi Vakitan’da yaşandı. Katolik âleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen ayinde, “Sevgili ve hırpalanmış Suriye, korku ve ölüm saçan bir savaşın kurbanı. Dün yine kaçmakta olan çok sayıda mültecinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan aşağılık bir saldırı yaşandı” dedi.

Papazdan Türkçe vaaz
Türkiye’nin dört bir yanında da Paskalya Bayramı coşkuyla kutlandı. Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi’nde Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği ayinde mum yakılarak dilekte bulunulurken, Rumca ilahiler ve dualar okundu. Hatay’da yaşayan Ortodoks Hıristiyanlar, Antakya Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı. Diyarbakır’da yaşayan Süryaniler, Paskalya Bayramı’nı Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenen ayin ile kutladı. Kilisenin papazı Yusuf Akbulut Türkçe vaaz verdi ve kızlardan oluşan koro Süryanice ilahiler okudu. Paskalya Bayramı nedeniyle Edirne’de Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi’nde mum ve tütsülerle dua edildi.