Dünya "Patriot'larda gizli tehdit görüyoruz"

"Patriot'larda gizli tehdit görüyoruz"

28.11.2012 - 13:28 | Son Güncellenme:

Rusya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Andrey Denisov, “Patriot füzelerini Türkiye sınırına yerleştirme fikri hoşumuza gitmiyor. Bu fikirde gizli tehdit görüyoruz” şeklinde konuştu.

Patriotlarda gizli tehdit görüyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Andrey Denisov, Patriot füzelerinin Türkiye’nin Suriye sınırına konuşlandırması kararının “daha az barış, daha çok sorun” getirdiğini savunurken, “Patriot füzelerini Türkiye sınırına yerleştirme fikri hoşumuza gitmiyor. Bu fikirde gizli tehdit görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Berlin’de düzenlenen iki günlük Uluslararası Avrupa Güvenliği ve Savunma Kongresi’nin açılışından sonra konuşan Denisov, “Patriot füzelerini Türkiye sınırına yerleştirme fikri hoşumuza gitmiyor. Bu fikirde gizli tehdit görüyoruz. Gizli tehditlerin dengelenmesinin ve partnerlerimiz tarafından füze kalkanı yerleştirmenin asıl nedenlerinin tarafımıza açıklanmasının, barışı koruma çabalarına hizmet edeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Denisov, Rusya’nın Sesi tarafından yansıtılan açıklamalarda şöyle devam etti: “Patriot sistemi ciddi bir silah ve de ciddi tehditlere karşı kullanılmalı. Doğal olarak bu durumda şu sorular oluşuyor: Hangi tehditler söz konusu? Kim kimi tehdit ediyor ve hangi yönden? Bize verilen tüm cevaplar telkin edici açıklamalardan ibaret. Oysa askeri ve siyasi konularda net ve doyurucu cevaplara gerek duyulur: Tehdit kimden kaynaklanıyor, kime karşı tehdit, tehdidin süresi ve amacı neler?"