Dünya Pompeo, prens Selman’la görüştü

Pompeo, prens Selman’la görüştü

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün sabah Suudi Arabistan’a giderek Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı konusu üzerine bir görüşme gerçekleştirdi.

Pompeo, prens Selman’la görüştü

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Pompeo’nun gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybolmasıyla ilgili Washington’ın endişelerini Suudi Kralı’na ilettiğini duyurdu. Nauert, ABD’li bakanın Selman’a Kaşıkçı vakasıyla ilgili tam teşekküllü şeffaf soruşturma taahhüdü için teşekkür ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Trump da görüştü

Pompeo’nun görüşmeleri sürerken prens Selman’la telefonda konuşan ABD Başkanı Donald Trump da, dün akşam Twitter’dan açıklama yaptı. Trump, “Suudi Arabistan Veliahtı ile konuştum ve Türkiye’deki konsolosluk binasında olup bitenle ilgili hiçbir bilgisi olmadığını söyledi. Selman, bu konudaki soruşturmayı hızlıca ilerleteceğini söyledi. Cevaplar kısa süre içinde gelecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD’li Senatör Lindsey Graham, Veliaht Prens Muhammed bin Selman görevinde kaldığı sürece bu ülke ile iş yapmayacağını belirterek, “(Prens) asla dünya sahnesinde bir lider olmamalı” dedi.

BM’den çağrı

Kaşıkçı olayıyla ilgili Birleşmiş Milletler’den (BM) de açıklama geldi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Kaşıkçı olayıyla bağlantılı sorumluların bulunması için dokunulmazlığın kaldırılması çağrısında bulundu. Yetkili, dokunulmazlığın soruşturmanın ilerlemesini engellememesi gerektiğini ifade etti.