Dünya Putin'den dünyaya korkunç mesaj! 'Felaketin' anahtarı bu çantada

Putin'den dünyaya korkunç mesaj! 'Felaketin' anahtarı bu çantada

05.02.2023 - 09:23 | Son Güncellenme:

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya yaptığı yoğun silah ve teçhizat desteğine Putin'den korkutucu bir yanıt geldi. Katıldığı bir etkinlikte nükleer savaş mesajı veren Putin, dünya gündemine bomba gibi düştü.

Putinden dünyaya korkunç mesaj Felaketin anahtarı bu çantada

346 gün önce başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 1 yılın dolmasına artık sayılı günler kaldı. Rus işgal birlikleri aylardır Donbas'taki kilit şehir Bakhmut'u ele geçirmeyi deniyor ancak henüz Ukrayna'nın savunma hattını aşamadılar.

Haberin Devamı

New York Times'a konuşan yetkililer, Eylül 2022'deki kısmi seferberliğin ardından birkaç haftalık eğitimle savaşa gönderilen ya da hapishanelerden toplanan eski mahkumların cephenin en önüne sürüldüğünü söylüyor.

ABD'Lİ İSİM 100 BİN, BASIN 200 BİN ÖLÜ DEDİ

Savaşın çıkmaza girdiği doğu cephesinde her gün yüzlerce asker kaybedilirken, yaklaşık 200 bin asker devre dışı kaldı. New York Times'ın dile getirdiği sayı, birkaç ay önce ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in dile getirdiği 100 bin rakamının iki katı.

HIMARSLAR GELİNCE RUS ORDUSU DAĞILDI

Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS'ın Ukrayna'ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Yaz sonunda harekete geçen Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov çevresini birkaç günde yıldırım baskınla Rus işgalcilerden temizledi. Rusya sınırına yakın konumdaki Harkov'daki zafer tüm dünyada şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

Putinden dünyaya korkunç mesaj Felaketin anahtarı bu çantada

SAMP-T YOLA ÇIKIYOR

Avrupa ülkeleri Fransa ve İtalya ise, Rusya'ya karşı SAMP-T hava savunma sistemini sahaya çıkarıyor. Fransa, Cuma günü İtalya ve ABD ile yapılan görüşmelerin tamamlandığını duyurdu.

Balistik ve kruz füzelerinin yanı sıra savaş uçaklarını 100 kilometreden vurabilen SAMP-T sistemi, 2000'li yılların başında geliştirildi. İlerleyen senelerde insansız hava araçlarını vurabilecek şekilde modernize edildi. SAMP-T, NATO sistemlerine entegre edilebiliyor.

Türkiye, yalnızca 10 saniyede 16 farklı hedefi vurabilen SAMP-T hava savunma sisteminin ortak üretimi için 2017'de Fransa ve İtalya ile ortak çalışma başlattı. Proje, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale girişmesiyle 2022 yılında yeniden canlandı.

PUTİN'DEN DÜNYAYA MESAJ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Rus lider Putin'in katıldığı etkinlikte Sovyetleri anmak için çiçek bıraktığı görüldü. Yoğun güvenlik önlemleri arasında gerçekleşen olayda ise küçük bir detay dünyada ses getirdi.

FELAKET HER AN BAŞLAYABİLİR

Kameraya yansıyan o anlarda Putin'in korumalarından birinin elindeki çanta dikkat çekti. Putin'in gittiği gezilerde hiçbir zaman yanından ayırmadığı çantanın nükleer füzeleri ateşleyen kodu barındırdığı düşünülüyor. Söz konusu çantanın kamera tarafından rahat bir çekilmesinin arkasındaki neden de belli oldu. İngiliz basını, Putin'in çantayı bilerek kadraja soktuğu ve batılı ülkelere bir mesaj gönderdiğini yazdı.

Haberin Devamı

Putinden dünyaya korkunç mesaj Felaketin anahtarı bu çantada

TOPLAMDA 3 TANE ÇANTA BULUNUYOR

Öte yandan gizemli çantadan Rusya'da şimdilik 3 tane bulunduğuna inanılıyor. İkisinin Putin, birinin ise Rusya Genelkurmay Başkanı'nda bulunduğu tahmin ediliyor. Bu üç çantaya aynı anda gönderilen sinyaller sonrası ise Rusya'nın felaketi yani nükleer bir savaşı tetikleyeceği öngörülüyor.