Dünya "S-300"ler Rumların başına bela oldu

"S-300"ler Rumların başına bela oldu

08.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"S-300"ler Rumların başına bela oldu

S-300ler Rumların başına bela oldu

       KIBRIS Rumlarının Rusya'dan satın alıp adaya yerleştirmek istedikleri "S - 300" füzelerine Türkiye ve bazı Batı ülkelerinin gösterdikleri tepkinin Atina ve Kıbrıs Rum tarafında neden olduğu başağrısı giderek artıyor.
       Adadaki Rum kaynaklarından sağlanan bilgilere göre, Rum yönetimi ve Yunanistan, S-300 füzelerini Ada dışında yerleştirme olasılıklarını tartışmaya başladılar,
       Rum yönetimi sözcüsü Hristos Stilyanides, Rum yönetimi ve Atina'nın füzelerin Kıbrıs dışında bir yere yerleştirilmesi konusunda değerlendirmelerini sürdürdüklerini belirtti.
       Füzelerin Ada dışında bir yere yerleştirilmesi konusundaki karar değişikliğinin Rum Ulusal Konseyi tarafından sağlanabileceğini belirten sözcü, Konsey'in 13 Kasım'da yapacağı toplantıda bu konunun ele alınacağını söyledi.
       Rum yönetimi Savunma Bakanı Yannakis Omiru ise, füzelerin Ada dışına yerleştirilmesine karşı olduğunu belirterek, bunun "Rum yönetiminin vesayet altına alınması" anlamına geleceğini savundu.
       Yunan basınında bir süre önce yer alan haberlerde "s - 300" füzelerinin Girit adasına yerleştirileceğinden söz edilmişti
       Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yannakis Kasulides, Yunanistan hükümetiyle danışmalarda bulunduktan sonra füzelerin Kıbrıs dışındaki bir yere götürülmesi olasılığını dışlamadığını ifade etmiş, ancak çözümün bu olacağı yönünde bir ipucu vermemişti.

       Öte yandan Rum Yönetimi'nin, AB'ye üyelik görüşmelerinde Rum heyetine başkanlık eden Yorgo Vasiliu, "S-300" lerin Rum Kesimi'ne konuşlandırılmasının ilkbahara kadar ertelendiğine ilişkin Avrupa Birliği Komisyonu raporundaki ifadelerin, kendilerini bağlamadığını söyledi.