Dünya 'Şarlatan' tekrar sahnede! 8.3'lük yeni tahmin

'Şarlatan' tekrar sahnede! 8.3'lük yeni tahmin

29.03.2023 - 10:46 | Son Güncellenme:

Şans eseri Kahramanmaraş depremini bilen ve o günden beri aktif olarak deprem beklentilerini sosyal medyadan paylaşan Frank Hoogerbeets yeni tahminlerini sıraladı. Hoogerbeets, 8.3 şiddetinde bir depremin önümüzdeki aylarda gerçekleşebileceğini yazarken Şili ve Türkiye'yi işaret etti.

Şarlatan tekrar sahnede 8.3lük yeni tahmin

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremi 3 gün öncesinden bilen ve bir anda dünya gündemine oturan Frank Hoogerbeets, o günden beri açıklamalarıyla Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde gündem oluyor. 'Deprem Kahini' olarak bilinen şarlatan, ayın ve dünyanın hareketlerinin depremleri tetiklediği ve felaketlere neden olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

8'LİK TAHMİNİ TUTMADI

6 Şubat depremlerinin ardından fazlasıyla popüler hale gelen Hollandalı 'gökbilimci' Frank Hoogerbeets, bir kez daha gündemde. Bilim insanları tarafından 'Uzman değil, kahin değil, şarlatan!' olarak nitelenen Hoogerbeets'in YouTube kanalındaki tahminleri, Rusya'dan İran'a birçok ülkede haberleştirildi. Sözde uzman, Mart ayının ilk haftasının olağanüstü kritik olduğunu ileri sürüp 8 büyüklüğüne ulaşabilecek bir deprem beklediğini söyledi.

2 Mart ile 7 Mart arasında gezegen geometrisindeki hassas kümelenmenin yeryüzünde çok büyük bir sismik aktiviteye yol açacağını savunan Hoogerbeets, mega deprem için Kamçatka Yarımadası ve Kuril Adaları'ndan Filipinler ve Endonezya'ya kadar binlerce kilometrelik bir alanı işaret etti, ancak beklenen depremler olmadı.

Haberin Devamı

Şarlatan tekrar sahnede 8.3lük yeni tahmin

YA TUTARSA

'Şarlatan' 12 Mart tarihinde, yer belirtmeden 15-17 mart tarihlerinde büyük bir deprem olacağını eğer olmazsa 16-19 mart tarihlerini işaret etti. Yine sosyal medyadan yayınladığı videoda, konuşan Hollandalı aktif fayları işaret etti ancak bu sefer beklediği yerlerde ufak çaplı bölge halkının bile hissetmediği şiddette 'depremler' meydana geldi.

3 GEZEGEN TEK SIRA HALİNDE

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Hoogerbeets'den yeni tahminler geldi. Youtube kanalında paylaştığı görüntülerde Afrika, Paskalya Adaları, Hindistan ve Akdeniz'de Türkiye'ye yakın bir mesafede deprem bekleyen Şarlatan, yine gezegenlerin ve ayın hareketlerini işaret etti.

'Uzay geometrisi' yöntemiyle Merkür, Venüs, Jüpiter ve Ay'ın tek bir sıra haline geldiğini belirten Hoogerbeets, son günlerde büyük bir deprem olmadığını, dolayısıyla önümüzdeki günlerde bu bölgelerde şiddetli bir deprem beklediğini aktardı.

Şarlatan tekrar sahnede 8.3lük yeni tahmin

YENİ BİR DEPREM OLABİLİR

Hoogerbeets son yaptığı paylaşımlarda ise hem Türkiye'yi hem de diğer ülkeleri ilgilendiren ifadeler kullandı. Hoogerbeets, önümüzdeki günlerde Türkiye'de büyük bir artçı deprem beklediğini veya yeni bir büyük depremin olacağını öne sürdü.

Şarlatan tekrar sahnede 8.3lük yeni tahmin

'8,3 ŞİDDDETİNDE OLACAK'

Hoogerbeets, yaptığı bir diğer paylaşımda ise Şili'yi işaret etti. Burada 2015'den beri büyük bir deprem yaşanmadığını ve en son 8,3 ile sallandığını hatırlatan Hoogerbeets, önümüzdeki Ağustos ve Kasım ayları arasında tekrar bu büyüklükte bir depremin olacağını iddia etti. Hoogerbeets bu iddialarını ise yine kendi icadı olduğunu öne sürdüğü 'Uzay geometrisi' yöntemine bağladı.

Haberin Devamı

Şarlatan tekrar sahnede 8.3lük yeni tahmin