Dünya Serena zamanı

Serena zamanı

11.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

15 yaşındaki Cori Gauff’un estirdiği gençlik rüzgârı yerini Serena Williams’ın 38 yaş performansının yarattığı hayranlığa bıraktı. Merkez kortta aynı günde çıktığı iki maçtan zaferle ayrılan rekortmen tenisçi, annelik sonrası döndüğü kortlarda ilk kupası için Wimbledon’u gözüne kestirdi.

Serena zamanı

Üst üste iki maç

Haberin Devamı

Wimbledon bugünlerde gençlik çağından olgunluk dönemine geçti. Venus Williams’ı eleyerek ilk turu geçtiği andan itibaren parlayan 15 yaşındaki Cori Gauff, çeyrek finalde Rumenlerin haşin raketi Simona Halep’e yenilince peri masalı sona erdi. Şimdi ise kortlarda Serena Williams günleri başladı. İlk turdan beri iyi işler çıkaran 38 yaşındaki tenisçi gösterdiği efor ile yine gönüllerin tahtına oturdu. Çeyrek finale sadece tek set vererek gelmiş, o verdiği sette de “İlerleyen yaşıma karşın uzayan oyunlarda da varım” demişti. Yeniden hatırlanması çeyrek finalde vatandaşı Riske’yi geride bırakmasıyla mümkün olacaktı. Risk aldığı bir gündü ama bu aynı zamanda yeniden sahneye çıkmasını sağladı. Çünkü o gün üst üste iki maç yaptı.

Haberin Devamı

Emeğiyle yine manşet

ABD’li raket tek kadınlardaki başarısının ardından karışık çiftlerde partneri olduğu Andy Murray ile korta çıktı, Martin/Atawo ikilisi karşısında turladı. İlk karşılaşmasını tamamladıktan sonra, az önce kendisinin raket salladığı Merkez Kort’un tribünlerine yarı finaldeki rakibini (Strycova) belirleyecek mücadeleyi izlemek üzere seyirci olarak çıktı. 2 saat sonra aynı korta yeniden oyuncu olarak indi ve çiftlerdeki galibiyete uzandı. Serena Williams, başarıyı simgeleyen edevatların eline geçmesiyle gündemde olduğu uzun yılların ardından belki de ilk kez salt emeğiyle manşet oldu. 40’ına merdiven dayayan Williams’ın, gebeliği döneminde verdiği bir yıllık araya rağmen tenis tutkusu hayranlık uyandırdı.

Rakibin işini servisle bitirdi

Serena Williams yedi şampiyonluğu bulunan Wimbledon tek kadınların çeyrek finalinde Alison Riske’yi 6-4, 4-6 ve 6-3’lük setlerle geride bıraktı. Rakibinin sadece 1 ace’ine karşı 19 gibi devasa bir ace rakamı yakaladığı maçta 49 winner vuruş da, servis başarısı kadar kendisine galibiyeti getiren bir diğer unsurdu.

Serena zamanı

Serena Williams ve çiftlerdeki partneri Andy Murray önceki günkü zaferlerinin ardından dün akşam saatlerinde 3. tur maçında Soares-Melichar ikilisine yenildi.

Bir büyük kupa daha...

Cori Gauff’un övgüyle söz edilen gençliği yerini Williams’ın methiyeler dizilen yaşlılığına çoktan bırakmıştı...

Haberin Devamı

Ancak grand slamlerde 23 kupayla bir rekoru elinde bulunduran S erena çok iyi biliyor ki yeni hikâyelerle yola devam ettiği müddetçe sürer ya da genç meslektaşının serüveni gibi sona erer. Anne olmasının ardından “Bir kupa daha kazanmak” istiyorum diyen ve en son büyük kupayı 2017’de Avustralya Açık’ta kaldıran Serena Williams’ın kortlara yaptığı dönüş o kupanın merkez kortta kalkmasıyla taçlanır.