Dünya ‘Silahlı direnişe devam edilecek’

‘Silahlı direnişe devam edilecek’

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muhaliflerin oluşturduğu İdlib Kurtuluş Hükümeti dün yaptığı açıklamada, saldırılara karşılık verileceğini ve silahlı direnişin sürdürüleceğini duyurdu.

‘Silahlı direnişe devam edilecek’

Suriye rejimi, Rusya ve İran askerlerinin İdlib’e yönelik hava saldırıları devam ederken İdlib Kurtuluş Hükümeti, süreçle ilgili Babul Hava’da değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Bölgenin ileri gelenleri ile aşiret liderlerinin katıldığı toplantı sonrası açıklama yapan Suriye Genel Konferansı Kurucu Heyeti Başkanı Dr. Bessam Sahyuni, saldırılara karşılık acil bir komisyonun kurulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Silahlı direniş guruplarının rejimin askeri yığınak yaptığı İdlib’in güney ve batı bölgelerinde direnişe devam edeceğini vurgulayan Sayhuni, öte yandan şehirde yaşayan sivillerin saldırılara karşı protesto ve gösteri yürüyüşleriyle seslerini duyurmaya devam edeceğini dile getirdi. Sahyuni, saldırılar nedeniyle oluşacak büyük bir insanı göçe karşılık önlemlerin alınması için çalışmaların başlatıldığı bilgisini paylaştı.

Türkiye’ye teşekkür

Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Tahran Zirvesi’nde göstermiş olduğu tutum nedeniyle teşekkür edillirken, başkan Sahyuni, Türkiye’nin her zaman İdlib halkının yanında olduğunu bilmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ve bu neddenle Türkiye’ye her zaman şükran duyduklarını söyledi.