Dünya Son dakika... Endonezya'da 6.8 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı...

Son dakika... Endonezya'da 6.8 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı...

12.04.2019 - 14:50 | Son Güncellenme:

Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesinde Tolo Körfezi 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Verilen tsunami uyarısı 40 dakika sonra kaldırıldı.

Son dakika... Endonezyada 6.8 büyüklüğünde deprem Tsunami uyarısı...

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda 6.8 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. USGS, 7 olarak açıkladığı depremi dakikalar sonra revize etti.

Haberin Devamı

Yerel saatle 19.40'ta gerçekleşen sarsıntının merkez üssü, Luwuk kentine 101 kilometre mesafede. 43 kilometre derinlikteki söz konusu nokta Tolo Körfezi'nde yer alıyor.

Endonezya Jeofizik Ajansı tsunami uyarısı verdi ve sahilde yaşayanların bulundukları noktalardan ayrılmasını istedi. Ancak 40 dakika sonra söz konusu uyarı kaldırıldı.

USGS verilerine göre, şiddetli deprem Palu, Gorontalo ve Kendari gibi yüzlerce kilometre ötedeki kentlerde hissedildi. Depremin hissedildiği bölgelerde insanların panik içinde evlerinden kaçtığı bildiriliyor.

Aynı bölgede geçen yıl da 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, Palu kentinde 4300'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Endonezya, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor. Dünyada en fazla depremin meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.