Dünya Son Dakika... Fransa'da büyük gün! Macron cumhurbaşkanlığını devraldı

Son Dakika... Fransa'da büyük gün! Macron cumhurbaşkanlığını devraldı

14.05.2017 - 09:55 | Son Güncellenme:

Fransa'nın en genç Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün François Hollande'dan koltuğu devraldı. Elysee Sarayı'nda düzenlenen resmi törende konuşan Emmanuel Macron 'Dünyanın her zamankinden daha fazla Fransa'ya ihtiyacı var' dedi. Macron konuşmasında Fransa'nın kürsel itibarını geri alacaklarının da altını çizdi.

Son Dakika... Fransada büyük gün Macron cumhurbaşkanlığını devraldı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Cumhurbaşkanlık koltuğunu Emmanuel Macron’a devretti. Sabah erken saatlerden itibaren hazırlıkların sürdüğü Elysee Sarayı bugün artık yeni cumhurbaşkanını ağırlıyor.

Haberin Devamı

Hollande’ın saray girişinde karşıladğı Macron, ikilinin gerçekleştirdiğ uzun bir toplantıdan sonra Fransa’nın en genç cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. İki lider el sıkıştı ve Hollande saraydan ayrıldı.

Yabancı basın Hollande ve Macron'un mütevazi tavırlarına dikkat çekti. Saray'a geldiği an alkışlarla karşılanan Macron, eski cumhurbaşkanı Hollande'a saraydan ayrılırken aracına kadar eşilik etti. Her iki ismin de birbirlerine olan samimi tavrı haber ajanslarının objektiflerine de yansıdı. François Hollande da tıpkı Macron'un Elysee Sarayı'na girişinde alkışlandığı gibi alkışlar eşliğinde uğurlandı. Hatta Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Macron bile eski cumhurbaşkanını alkışladı.

İNGİLİZ BASININDAN YİNE YAŞ VURGUSU

Haberin Devamı

Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Macron'u aralarındaki yaş farkı nedeniyle dünya basınınnda sıklıkla yer alan eşi Brigitte Trogneux yalnız bırakmadı. Fransa'nın yeni First Lady'si İngiliz Daily Mail gazetesinin yine gündemindeydi. 39 yaşındaki en genç cumhurbaşkanına 64 yaşındaki Brigitte Trogneux'un eşlil ettiğinin altı çizildi. Yeni First Lady'nin törende Louis Vuitton markalı etek ceket tercih ettiği d ebelirtildi.

Son Dakika... Fransada büyük gün Macron cumhurbaşkanlığını devraldı

'DÜNYANIN HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK FRANSA'YA İHTİYACI VAR'

Emmanuel Macron ile Fransa’nın daha liberal politikalar izlemesi bekleniyor. Aşırı sağ tehdidine karşı kendisine oy veren milyonları rahatlatıcı mesajlar veren Macron, Avrupa Birliği içerisinde daha etkili ve güçlü bir Fransa vadediyor.

Elysee Sarayı'nda düzenlenen resmi törende konuşan Emmanuel Macron "Dünyanın her zamankinden daha fazla Fransa'ya ihtiyacı var" dedi. Konuşmasında Fransa'nın küresel itibarını geri alacağını belirten Macron, "Bunu birlikte yapacağız, korkularımızı geride bırakacağız" ifadelerini de kullandı.

İLKLERİN CUMHURBAŞKANI

39 yaşındaki Macron Fransa'nın en genç cumhıurbaşkanı ünvanına sahip... 66 milyon nüfuslu Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görevinin bu ilk gününde ülkenin yeni başbakanın ismini açıklayacak.

Macron aynı zamanda şimdiye kadar milletvekili veya belediye başkanlığı görevi yapmadan seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu.
Avrupa dostu olarak bilinen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ilk yurt dışı ziyaretini komşusu Almanya'ya yapacak. Pazartesi günü Berlin'de Angela Merkel ile yapılacak görüşmelerin ana teması AB olacak.

Haberin Devamı

Göreve başlamadan eleştirilerin hedefinde olan cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u zor görevler bekliyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getirip, getirmeyeceği merakla bekleniyor.

Diğer taraftan Macron'un kurduğu Cumhuriyet Yürüyüşü (REM) partisinin Ulusal Meclis seçimlerinde hükümet kurmak için yeterli çoğunluğu sağlayıp sağlayamayacağı Macron'un önündeki en önemli soru işareti olarak duruyor.