Dünya Son dakika... İran’da 6.3 büyüklüğünde deprem

Son dakika... İran’da 6.3 büyüklüğünde deprem

25.11.2018 - 20:05 | Son Güncellenme:

İran-Irak sınırındaki fay hattı bir kez daha kırıldı, sarsıntı aralarında Türkiye’nin de olduğu altı ülkede hissedildi. İran'ın Kermanşah Eyalet Valisi Huşeng Bazvend, depremde yaralı sayısı 513'e yükseldi

Son dakika... İran’da 6.3 büyüklüğünde deprem

İran’ın batısında 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, sarsıntının merkez üssü Irak sınırındaki Kirmanşah eyaletine bağlı Serpulzehab. USGS, depremin 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildiriyor.

USGS’nin sarsıntı haritası, depremin İran ve Irak’ın yanı sıra Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan ve Kuveyt’te de hissedildiğini gösteriyor.

Son dakika... İran’da 6.3 büyüklüğünde deprem

413 KİŞİ YARALANDI

İran devlet televizyonu, depremde 413 kişinin yaralandığını, bunlardan 15'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada ise 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kermanşah'ın Kasrı Şirin ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, Kasrı Şirin ve Serpol Zehab'da 4,4 ve 4,1 büyüklüğünde 2 artçı sarsıntının daha meydana geldiği, toplamda deprem sonrası 3 artçı sarsıntının yaşandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu arada yetkililer, yaralanmaların vatandaşların paniğe kapılması ve yüksekten atlaması sonucu gerçekleştiğini ifade etti.

Öte yandan Kirmanşah'taki okullar ve üniversitelerin deprem nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi.

IRAK'TA ÖLÜ SAYISI İKİYE YÜKSELDİ

İran'ın batısındaki Kermanşah eyaletinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin Irak'ta hissedilmesiyle yaşanan panik ve korku nedeniyle ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Süleymaniye İnsani İşler Ofisi Sorumlusu Bestun Jaleyi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Süleymaniye kentinin Kelar ilçesinde hissedilmesinin ardından 2 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını ifade etti.

Panik sonucu rahatsızlanan veya yüksekten atlayarak yaralananların çoğunun kadınlardan oluştuğunu belirten Jaleyi, yaralıların bir kısmının taburcu edildiği bilgisini paylaştı.

GEÇEN YILIN SONUNDA DA DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ

Okyanustan gelip Umman Körfezi’ni geçen, İran’ın boydan boya kat edip Türkiye içlerine kadar giren fay hattı, son dönemde hayli aktif. Geçen yılın sonlarında aynı noktada meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde 500’den fazla insan ölmüştü.

Yazarlar