Dünya Son dakika haberi... İran dini lideri Hamaney'den kiritik açıklamalar! "Sadece askeri güce sahip değiliz, halkta da..."

Son dakika haberi... İran dini lideri Hamaney'den kiritik açıklamalar! "Sadece askeri güce sahip değiliz, halkta da..."

08.01.2020 - 11:35 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, İran'ın ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle düzenlediği saldırının ardından; İran dini lideri Hamaney açıklama yaptı. Hamaney yaptığı açıklamada, "Sadece askeri güce sahip değiliz, halkta da ekipman var" dedi.

Son dakika haberi... İran dini lideri Hamaneyden kiritik açıklamalar Sadece askeri güce sahip değiliz, halkta da...

İran devlet televizyonuna göre, Tahran'daki konuşmasında Hamaney, "Gece bunlara bir tokat atıldı ama bu yeterli değildir. ABD'nin bu bölgedeki varlığı son bulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Konuşmasında Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD tarafından öldürülen General Kasım Süleymani'den övgüyle söz eden Hamaney, şunları kaydetti:

"Halkın görevi düşmanı doğru tanımaktır. ABD, Siyonistler ve dünya emperyalizmi İran'ın düşmanlarıdırlar. Irak Meclisi'nin ABD'yi ülkeden çıkartma kararını memnuniyetle karşılıyoruz."

Hamaney ayrıca geçen kasım ayında, benzin zammı sonrası yaşanan olayların düşmanların planı olduğunu ve bu tür girişimlere karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi.