Dünya Son dakika... İsveç, Assange'ın tecavüz soruşturmasını yeniden açtı

Son dakika... İsveç, Assange'ın tecavüz soruşturmasını yeniden açtı

13.05.2019 - 12:27 | Son Güncellenme:

İsveçli savcılar, Wikileaks'in kurucusuna yönelik dosyayı kurbanların talepleri doğrultusunda yeniden açtıklarını söylüyor.

Son dakika... İsveç, Assangeın tecavüz soruşturmasını yeniden açtı

İsveçli savcılar, WikiLeaks kurucusu Julian Assange hakkında yedi yıl devam eden tecavüz soruşturmasını kapattıktan iki sene sonra yeniden açtı.

Haberin Devamı

İsveç Kamu Davaları Savcısı Eva-Marie tarafından yapılan resim açıklamada, kurbanların avukatlarından gelen talep sonucunda söz konusu dosyanın raftan indirildiği belirtildi.

İsveç'te daha önceden görülen davalara katılmadığı için Assange'ın zorla getirilmesi yönünde tutukluluk emri çıkaracağını kaydeden İsveçli savcı, "Assange'ın İngiltere'deki yargılanması bittikten sonra tutuklama emri çıkartarak İsveç'e iadesini isteyeceğim" dedi.

Assange'ın İsveçli avukatı Per E Samuelson ise kararın utanç verici olduğunu söyledi. Samuelson, 10 yıl önce yaşanan ve kapanan bir davanın yeniden açılmasının anlamsız olduğunu vurgulayarak, "İsveç adına alınan karar utanç verici" ifadesini kullandı.

Wikileaks kurucusu Assange, Haziran 2012'de hakkında tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla açılan davalar için İsveç'e iadesi gündemdeyken Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı.

Haberin Devamı

Assange, 2012'den beri kaldığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde 11 Nisan'da gözaltına alınmış ve kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etmekten tutuklanmıştı.

Assange, 2017 yılında dosyanın kapatılmasının ardından büyük bir zafer kazandığını söylemişti.