Dünya Son dakika: Kolombiya'da futbolcuları taşıyan uçak düştü! 76 kişi öldü

Son dakika: Kolombiya'da futbolcuları taşıyan uçak düştü! 76 kişi öldü

29.11.2016 - 08:30 | Son Güncellenme:

Bolivya'dan 81 kişiyle havalanan yolcu uçağı, Medellin uluslararası havalimanına kilometreler kala düştü. Gelen son dakika bilgisine göre, uçaktaki 72 yolcu arasında Brezilya futbol takımı Chapecoense'nin 22 oyuncusu da yer alıyordu.Kazadan mucize haberi ilk dakikalarda geldi, altı kişinin kurtulduğu açıklandı. Ancak daha sonra kaleci Danilo'nun öldüğü duyuruldu. Felakette toplam can kaybı 76 oldu. Uçağın yere çakıldıktan sonra alev almaması tüm yolcuların ölmesini engelledi. Kolombiya'da günün ağarmasıyla kaza alanından ilk fotoğraflar da geldi. Brezilya, uçak kazası sonrasında üç günlük yas ilan etti.

Son dakika: Kolombiyada futbolcuları taşıyan uçak düştü 76 kişi öldü

Kolombiya'da Brezilyalı futbol takımını taşıyan yolcu uçağı düştü. Bolivya'dan havalanan uçak, Medellin uluslararası havalimanına doğru ilerlerken çakıldı. 72 yolcu ve 9 mürettebatı bulunan Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi yolcu uçağının düşmesiyle gerçekleşen kaza sonucunda, 76 kişi kişi öldü.

Haberin Devamı

Kaza bölgesinden ilk gelen bilgilere göre, altı kişi yaralı kurtuldu ve hastaneye kaldırıldı. Kurtulanlar arasında Chapecoense takımının savunma oyuncusu Alan Ruschel, kaleci Danilo ve Jackson Follmann'ın da vardı. Ancak Brezilya'nın en büyük haber televizyonu Globo, Danilo'nun hastanede öldüğünü duyurdu.

Kurtulan diğer yolcuların isimleri ise kabin görevlisi Jimena Suárez ve Erwin Tumiri ile gazeteci Rafael Henzel.

KULEDEN ACİL İNİŞ İSTEDİ

Blu Radio'ya konuşan Kolombiya sivil havacılık yetkilisi "Uçak yaklaşırken acil durum çağrısı yaptı. Hemen iniş önceliği verdim ancak sonra irtibat kayboldu" dedi. Uçağın elektrik sistemindeki bir sorun nedeniyle düştüğü tahmin ediliyor.

Uçak düştükten sonra alev almaması, beş kişinin sağ kurtulmasını sağladı. Dağlık alanda bulunan enkazın paramparça olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Kolombiya'da kısa süre önce gün ağardı ve kaza alanından ilk fotoğraflar geldi. Amerikan Associated Press haber ajansının geçtiği fotoğraflarda paramparça olan uçaktan çıkarılan cesetler kurtarma görevlileri tarafından taşınıyor.

Kurtarma görevlileri gece boyunca yalnızca el fenerlerini kullanarak çalışabildi.

Uçağın enkazından ilk fotoğrafları ise, Kolombiyalı bir haber organı dünya ile paylaştı. Medellin'de yaşayan gazeteci Juan Carlos Castano da, La Ceja kentindeki hastane önünde yaralıları bekleyen doktorların fotoğraflarını Twitter hesabından yayınladı.

Amerikan Associated Press haber ajansı, uçak düşmeden önce Kolombiya'da yoğun yağış ve şiddetli fırtına görüldüğünü aktarıyor. Ancak, CNN International meteoroloji, yayımladığı görüntülerle servisi yağış ve fırtınaya rağmen uçağın hareketini etkileyecek bir hava olayı yaşanmadığını belirtiyor. Kanalın meteoroloji editörü, uçak havalimanına yaklaşırken dağlar arasında bir türbülans ihtimali bulunduğunu bildiriyor.

?

BBC'nin verdiği bilgiye göre, uçağın düştüğü alan dağlık ve sarp bir arazi, halen şiddetli yağmur devam ediyor. Kötü hava koşulları nedeniyle kaza alanına yalnızca karayoluyla ulaşılabiliyor.

UÇAKTA 21 GAZETECİ VARDI

Haberin Devamı

Uçaktaki yolcular arasında Atlatico Nacional futbol takımıyla oynamak üzere kente gelen Brezilya ekibi Chapecoense'nin oyuncuları da yer alıyordu. İki takım, Copa Sudamerica finalinde yarın karşı karşıya gelecekti.

Chapecoense'nin taraftarları, kaza haberini alır almaz kulübün stadyumuna koştu. Stadyumun önünde gözyaşlarını tutamayan taraftarlar, soyunma odasında da yas tuttu.

Kolombiya sivil havacılık yetkilileri, uçaktaki yolcu listesini Facebook sayfasından yayınladı. Uçakta ayrıca futbol kulübünün sekiz yöneticisi, üç özel misafir ve 21 gazeteci bulunuyordu.

Yerel saatle akşam saat 10.00 sularında meydana gelen kaza, kontrol kulesine dayandırılan bilgiye göre teknik bir arızadan kaynaklandı.

Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, Blu Radio'ya yaptığı açıklamada "Çok büyük boyutta bir trajedi" dedi.

HARİTADA GÖRÜNDÜ

Charter seferini yapmakta olan uçak Bolivya'nın Viru Viru Uluslararası Havalimanı'nından, Kolombiya'nın Medellin kentindeki uluslararası Jose Maria Cordova de Rionegro Havalimanı'na gidiyordu.

Haberin Devamı

Yolcu uçaklarının hareketlerini canlı olarak yayınlayan Flightradar24 sitesindeki verilere göre, LAMIA Havayolları uçağı Medellin'in güneyindeki La Uinon yakınlarında düşmüş görünüyor.

YOLA ÇIKMADAN VİDEO PAYLAŞTILAR

Brezilya'daki küçük kent Chapeco'nun futbol takımı olan Chapecoense, iki yıl önce ülkenin birinci futbol ligine yükselmişti. Associated Press, kulübün yola çıkmadan önce Sao Paulo'daki Guarulhos uluslararası havalimanında çektiği bir videoyu resmi Facebook hesabında paylaştığını bildiriyor.