Dünya Son dakika... Merkel'den şok açıklama! Bırakıyor...

Son dakika... Merkel'den şok açıklama! Bırakıyor...

29.10.2018 - 12:18 | Son Güncellenme:

Hessen eyaletinde yapılan seçimlerde büyük oy kaybına uğrayan Başbakan Merkel, 18 yıldır başında olduğu Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) liderliğine yeniden aday olmayacağını açıkladı. CDU'nun bir sonraki kongresi, Aralık ayında.

Son dakika... Merkelden şok açıklama Bırakıyor...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, siyaset sahnesinden çekiliyor. Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) liderliğine yeniden aday parti yönetiminin bu sabah Berlin’de yaptığı toplantıda bildirdi.

Haberin Devamı

Saatler sonra ise kameralar karşısına geçip kararını resmen duyurdu. Aralık ayındaki kongrede yarışa girmeyeceğini belirten Alman lider, "2021'de başbakanlığa da aday olmayacağım" dedi.

2005 yılından bu yana başbakanlık yapan Şansölye Merkel, 18 yıldır CDU'un başındaydı.

CDU'nun etkili isimlerinden Friedrich Merz, Aralık ayındaki kongrede adaylık için hazır olduğunu açıkladı.

Merkel'in kararı, Hessen eyalet seçimlerinin hemen ardından geldi. Hessen eyaletindeki seçimlerde koalisyon partileri CDU ve SPD ağır bir yenilgiye uğradı. Seçimlerin kazananı ise oylarını artıran Yeşiller ve ilk kez eyalet parlamentosuna giren aşırı sağcı AfD oldu.

Son dakika... Merkelden şok açıklama Bırakıyor...

Eyalet seçiminde CDU sandıktan birinci parti olarak çıkmasına rağmen 2013'e kıyasla 11,3 puan kaybetti, oyların yalnızca yüzde 27'sini aldı.

Haberin Devamı

Seçim hezimetinin ardından parti içindeki muhaliflerinin Merkel'e karşı sesini yükseltmesi bekleniyordu.