Dünya Son dakika... Pakistan-Afganistan sınırında çatışma! En az beş ölü

Son dakika... Pakistan-Afganistan sınırında çatışma! En az beş ölü

05.05.2017 - 11:31 | Son Güncellenme:

Nüfus sayımı sürerken Afgan ordusunu sınırı geçmekle suçlayan İslamabad yönetimi, askerlerin açtığı ateş sonucunda çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı. Pakistan ordu sözcüsü, 30 Nisan'dan bu yana Afgan sınır polisinin sınırdaki iki köyde yaşayanların sayılmasını engellediğini söyledi.

Son dakika... Pakistan-Afganistan sınırında çatışma En az beş ölü

Pakistan, Afganistan askerlerinin Belucistan bölgesinde nüfus sayımı sürerken sınırı geçtiğini belirterek, açılan ateş sonucu en az beş sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Al Jazeera, Afgan ordusunun açtığı ateş nedeniyle çok sayıda yaralı bulunduğunu, hastaneye götürülen yaralılar arasında birçok milis gücünün de yer aldığını bildiriyor.

Cuma günü saldırının gerçekleştiği Belucistan'daki Çaman geçiş noktası kapatıldı. Çaman, Pakistan ve Afganistan arasındaki iki büyük geçiş noktasından biri.

Pakistan ordu sözcüsü Asif Gaffur, 30 Nisan'dan bu yana Afgan sınır polisinin sınırdaki iki köyde yaşayanların sayılmasını engellediğini söyledi. Söz konusu köyler Killi Luqman ve Killi Jahangir.

Pakistan güvenlik güçleri, sınırdaki köylülerin bölgeden uzaklaşmasını istedi.

Pakistan, Şubat ayındaki saldırılarda 100'den fazla insanın ölmesi üzerine sınır geçişlerini kapatmıştı.

Haberin Devamı

İki ülke arasında 2 bin 500 kilometreyi aşan devasa sınırın büyük bölümü dağlar üstünden geçiyor ve sınırın büyük çoğunluğu denetimden yoksun.