Dünya Son dakika... Rus savaş uçakları ilk kez El Bab'da IŞİD'i vurdu

Son dakika... Rus savaş uçakları ilk kez El Bab'da IŞİD'i vurdu

29.12.2016 - 15:51 | Son Güncellenme:

Doğan Haber Ajansı, Rus Savaş uçaklarının ilk kez dün gece El Bab'da hava harekatı düzenlediğini bildiriyor. Saldırı haberi, Ankara'nın ABD'nin başını çektiği koalisyonun Türkiye'ye Fırat Kalkanı Harekâtı'nda destek vermediğini açıklamasından sonra geldi.

Son dakika... Rus savaş uçakları ilk kez El Babda IŞİDi vurdu

Doğan Haber Ajansı, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kuşatma altında tutulan El Bab'ın güneyindeki IŞİD mevzilerinin dün gece Rus savaş uçakları tarafından bombalandığını duyurdu. Ajansa göre, Rus uçaklarının hava saldırısı bir ilk niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

Ajansa konuşan askeri kaynaklar, Rus jetlerinin El Bab'ın merkezindeki IŞİD militanlarını değil, kentin güneyinde bulunan terör bölgelerini hedef aldığını söyledi.

Türkiye'nin 24 Ağustos'ta başlattığı sınır ötesi harekât Fırat Kalkanı'nda en kritik nokta El Bab kenti. Yaklaşık bir aydır kuşatma altında tutulan kentte çok sayıda IŞİD teröristi bulunuyor. Fırat Kalkanı harekâtıyla kısa sürede Cerablus-Afrin hattı kontrol altına alındı, daha sonra güneye doğru ilerleme kaydedildi.

ERDOĞAN: KOALİSYON HİÇBİR KATKI SUNMUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin son dönemde Türkiye'ye hava desteği sağlamadığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara'da yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

Haberin Devamı

"Sözüm ona DEAŞ'a karşı mücadele için kurulan koalisyon, bugün DEAŞ'a en büyük zayiatı verdiren örgütün belini kıran El Bab harekatına hiçbir katkı sunmuyor. Üstelik, yalan üstüne yalan. Ne diyorlar? 'Türkiye DEAŞ'a destek veriyor.' El insaf. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu noktada zayiatı veren biziz ve gerçekten başından itibaren Özgür Suriye Ordusu'nun verdiği çok ciddi zayiat var. Bu Özgür Suriye Ordusu'nu bizim içimizde bile bazı mahfiller terör örgütü olarak ilan ediyor. Özgür Suriye Ordusu terör örgütü falan değil, hatta Amerika'nın başında 'birlikte kuralım' dediği bir örgüttür. Ilımlı muhaliflerden oluşan direniş hareketidir. Biz şimdi onlarla beraber hareket ediyoruz, onlara gerekli desteği veriyoruz. Niye? Kendi topraklarında onları yalnız bırakmamak için."