Dünya Son dakika: Rusya'dan dünyaya gözdağı! Akdeniz'de 25 gemi ve 30 uçakla...

Son dakika: Rusya'dan dünyaya gözdağı! Akdeniz'de 25 gemi ve 30 uçakla...

30.08.2018 - 12:32 | Son Güncellenme:

Rusya Savunma Bakanlığı, 1-8 Eylül tarihleri arasında Akdeniz'de 25 gemi ve 30 uçakla askeri tatbikat yapılacağını açıkladı. BM ise, İdlib'de askeri gerilimin tırmanmaması için Türkiye, Rusya ve İran'ın daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Son dakika: Rusyadan dünyaya gözdağı Akdenizde 25 gemi ve 30 uçakla...

Batı ve Rusya Suriye'de muhaliflerin kontrol ettiği tek vilayet İdlib'e düzenlenecek olası Esed operasyonu konusunda zıtlaşırken; Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'de 25 gemi ve 30 uçakla askeri tatbikat yapacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Bakanlık, tatbikatta denizaltı, uçak ve mayınlara karşı alınacak önlemlerin test edileceğini ifade etti.

Yapılan açıklamada, tatbikatın Rus Donanması Başkomutanı Amiral Vladimir Korolyov öncülüğünde gerçekleşeceği bilgisi de verildi.

Suriye'nin İdlib bölgesinde, ABD ve Rusya arasında son dönemde yaşanan sıcak gelişmelerin ardından, Rus donanmasının 16 askeri gemisi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince İstanbul ve Çanakkale boğazlarını geçerek Akdeniz'e inmişti.

İstanbul ve Çanakkale boğazlarını geçen, aralarında 'Admiral Grigorovich isimli güdümlü füze firkateyninin de bulunduğu toplam 16 askeri gemi, Rusya'nın, Suriye'de bulunan Tartus ve Lazkiye üslerine gitmişti.

BM'den de açıklama geldi: Rusya, Türkiye ve İran...

Haberin Devamı

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, İdlib'de askeri gerilimin yükselmemesi için Rusya, İran ve Türkiye'nin daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Yaklaşık 3 milyon kişinin bulunduğu tahmin edilen İdlib’de 10 bin El Nusra ve El Kaide mensubu olduğunu hesapladıklarını söyledi.

De Mistura, kendilerinin de katılımıyla insani koridor açılması ve sivillerin buradan ayrılması için de çağrıda bulundu.