Dünya Son haftaya Bush önde girdi

Son haftaya Bush önde girdi

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Son haftaya Bush önde girdi

Son haftaya Bush önde girdi


Washington Milliyet


       ABD'nin yeni başkanını, 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamını ve 100 üyeli Senato'nun üçte birini belirleyecek olan 7 Kasım seçimlerine bir hafta kala, seçim tahminlerinde ibreler Cumhuriyetçi aday George W. Bush'tan yana. Ancak Bush ile Demokratik Parti'li rakibi, Başkan Yardımcısı Al Gore arasındaki fark, birçok kamuoyu yoklamasının "hata payı" sınırlarını aşmıyor.
       "The Washington Post" gazetesinin her gün yeni sonuçlarını yayınladığı "izleme" anketinde iki gündür Bush yüzde 47, Gore ise yüzde 46 desteğe sahip. Bu oran, 5 Ekim'den itibaren Bush'un gerisine düşen Gore'un son üç hafta içindeki en yüksek destek düzeyine karşılık geliyor.
       Öte yandan, ABD'de en çok tartışılan "ikinci yarış" niteliğindeki Hillary Clinton - Rick Lazio mücadelesi de kızışıyor. New York senatörlüğü için yarışan "First Lady" Clinton, cuma günü televizyondan canlı yayınlanan bir tartışma programının ardından bazı anketlerde, Lazio'nun iki puan gerisine düşmüştü. Ancak "The New York Times" ile CBS televizyonunun dünkü anketi, Clinton'I yüzde 49 destekle Lazio'nun sekiz puan önünde gösterdi.