Dünya Suudi Arabistan'ın Bahreyn'e müdahelesine tepki

Suudi Arabistan'ın Bahreyn'e müdahelesine tepki

06.04.2011 - 16:30 | Son Güncellenme:

.

Suudi Arabistanın Bahreyne müdahelesine tepki

İran, Suudi Arabistan’ın Bahreyn’e askeri müdahalesini kınayarak, bu ülke ordusundan Filistinlileri katleden İsrail karşısında "boy göstermesini" istedi.

İran meclisinde bugünkü açık oturumda 200 milletvekilinin imzasıyla okunan bildiride, "İslam dünyasının Libya, Yemen ve Bahreyn’de halkın merhametsizce öldürülmesinin yasını tuttuğu ve yüreğinin kan ağladığı" belirtildi.

Bildiride, "Müslümanlara yönelik katliam ve zulümlerin, kendilerini İslam ülkelerinin hakimi (Suudi Arabistan) olarak gösterenlerin eliyle yapılmasının tüm Müslümanları yasa boğduğu ve kalplerini yaraladığı" görüşüne yer verildi.

Batının, insan hakları savunuculuğu iddiasıyla katiller, uyuşturucu kaçakçıları ve teröristlerin idamı karşısında "timsah gözyaşı" döktüğünün savunulduğu bildiride, bölgenin ABD ve İngiltere’nin doğrudan ve dolaylı emirleriyle kan gölü haline geldiği ifade edildi.

Suudi Arabistan’ın Bahreyn’e askeri müdahalesinin "işgal" olarak nitelendiği bildiride, "Irak, Kuveyt, Lübnan, Afganistan, hatta Suudi Arabistan halkının yanı sıra diğer birçok ülkenin Suudi ordusunun Bahreyn halkına karşı işlediği vahşice cinayetleri kınadıkları" belirtildi.

"Suudi Arabistan ordusu, kültür ve İslami gayretten yoksundur. Tüm Müslümanlar, işgalcilerin bir an önce Bahreyn’i terk etmesini istiyor" denilen bildiride, şunlar kaydedildi: "Suudi Arabistan ordusunun marifet ve kudreti varsa, siyonist İsrail rejiminin, mazlum Filistin halkına yönelik cinayetleri karşısında boy göstersin.

Savunmasız Bahreyn halkının evine saldırı, kadınların, yaşlıların mahremiyetlerine tecavüz, silahlı bir gücün kudretini değil, aksine onun zayıflığını ve çaresizliğini gösteriyor." Bildiride, "Bizler, Merce-i Taklid ve ilim havzalarıyla tek ses halinde, bu cinayetleri kınadığımızı belirtiyor, bölge, özellikle mazlum Bahreyn halkının hafızasının, bunları tarihe kaydedeceğini, bu zulüm ve cinayetlerin sonuçlarının yine bizzat zalimlere döneceğini ilan ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, İran’ın kutsal kentlerinden Meşhed ve Kum’daki ilim havzaları, Bahreyn’in "işgali" ve bu ülke yönetiminin kendi halkına karşı tutumunu protesto için bir gün süreyle derslere ara verme kararı aldı.