Dünya Talat ile Hristofyas bir araya geldi

Talat ile Hristofyas bir araya geldi

02.11.2009 - 22:34 | Son Güncellenme:

.

Talat ile Hristofyas bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ın, Kıbrıs sorununa çözüm bulma çerçevesindeki bugün yine bir araya geldi. Mülkiyet konusunda uygulanacak kriterleri ele alan liderler Cuma günü yeniden bir araya gelecek ve hafta içinde temsilcilerinin bu konuda yapacakları çalışmaları değerlendirecekler.
Ara bölgede saat 16.00’da başlayan ve 1.5 saat süren görüşmede liderler ‘Mülkiyet’ konusunu ele aldı. BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’in ev sahipliğinde yapılan görüşmede, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Temsilcisi ve Kıbrıs Barış Gücü Misyon Şefi Taye Brook Zerihoun da yer aldı. Alexander Downer görüşmeden sonra yaptığı açıklamada liderlerin bugünkü görüşmede Mülkiyet konusunu görüştüklerini, 5 Ekim Perşembe günü ise konunun temsilciler ve ekipleri tarafından ele alınacağını, 6 Kasım Cuma günü ise liderler arasında yer alacak görüşmede de temsilciler tarafından yapılan çalışmanın değerlendirileceğini ifade etti. Mülkiyet konusunun ‘zor bir konu’ olduğunu, yapılması gereken çok iş olduğunu kaydeden Downer, Mülkiyet konusunda yapılan görüşmelerin özünde, konunun çözümünde kullanılacak kriterlerin bulunduğunu söyledi.
Talat ile Hristofyas’ın Cuma günü saat 16.00’da yeniden görüşeceğini ifade eden Downer, liderlerin ayrıca bugünkü görüşmede 2 Aralık’a kadar ki görüşme tarihlerini belirlediklerini ifade eti.