Dünya Times Square’de iki bini aşkın New York'lu yoga yaptı

Times Square’de iki bini aşkın New York'lu yoga yaptı

22.06.2009 - 13:15 | Son Güncellenme:

.

Times Square’de iki bini aşkın New Yorklu yoga yaptı

DÜNYANIN en ünlü meydanlarından biri olan ve geçtiğimiz aylarda araç trafiğine kapatılan Times Square, yılın en uzun günü olan 21 Haziran’da gün dönümünü yoga ile karşıladı. Başta yılbaşı kutlaması olmak üzere bir çok sıra dışı etkinliğin gerçekleştiği Times Square’de buluşan iki bini aşkın New York’lu, New York’un göbeğinde yoga gösterisi yaptı.
Times Square Birliği tarafından gerçekleştirilen açık hava yoga gösterisine, profesyonel ve amatör yoga severler katıldı. Hem kişisel hem de evrensel barış için, New York’un en kalabalık ve kargaşalı meydanında sabah 08.00’da başlayan yoga gösterisi ve dersi aksam saatlerinde sona erdi. Meydanı gezmeye gelen binlerce kişinin meraklı bakışları altında, çoğunluğunu bayanların oluşturduğu yoga gösterisini düzenleyen Times Square Birliği temsilcisi Laureen Armando, “Times Meydanı’nda, yılın en uzun gününü böyle karşılamak istedik. New York çok hızlı, stres dolu bir kent. Bugün insanları kentin en curcunalı yerinde bir araya getirip yoga yaparak barış ve huzura kavuşmalarını sağlamak istedik. Böylece yaz mevsimine de hoş geldin dedik” diye konuştu.
Profesyonel yogacıların yanı sıra, yoga eğitimi alan ya da ilk kez yoga yapan kişilerin de katıldığı iki bini aşkın kişi, Times Square’de, yerli yabancı binlerce kişinin ilgili bakışları altında yoga becerilerini sergiledi. ‘Times Square Gün Dönümü Yoga Gösterisi’nde, katılımcılara yoga yapma konusunda yol gösteren yoga eğitmeni Elena Brower, “Bugün yılın en uzun günü, her ne kadar yağışlı olsa da, en aydınlık ve gün ışığı olan gün. Bugünü, kendini karşındakini yerine koyma, acil olma, içsel ve küresel barış için enerjisini harcama herkes ve hepimiz için barış adına düzenledik” diye konuştu.
Yoga gösterisini Times Square’de düzenlemenin, yoganın ne olduğunu bilmeyen başka insanlara da ulaşmak olduğunu vurgulayan Elena Brower, “Umuyorum ki bizi izleyen her bir kişi bunun tadına varır, bizim yakaladığımız ve dünyaya sunduğumuz ışığın farkına varır” dedi. Bower, İstanbul’da da acil havada yoga yapılmasını dilediğini, Türk arkadaşı Dilek Güner’in bu konuda öncülük edebileceğini dile getirdi.