Dünya Trump’a karşı sokaktaydılar

Trump’a karşı sokaktaydılar

21.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Trump’a karşı sokaktaydılar

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçildiği 2017’de başlayan ‘Kadın Yürüyüşü’nün bu yıl üçüncüsü yapıldı. 10 binlerce kadına yönelik cinsel saldırılar ve Turmp protesto edildi.

Haberin Devamı

Tekrar adaylığına karşı

ABD’de kadınlar, Donald Trump’ın seçildiği 2017’de başladıkları Kadın Yürüyüşü’nün üçüncüsünü gerçekleştirdi. Polisin caddeleri kapattığı ve geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte, Fransa’daki “Sarı Yelekliler”e destek verenlerden Trump karşıtlarına, göçmen hakları savunucularından işçi hakları destekleyicisi birçok gruptan kadınlar bir araya geldi. Farklı kadın grup liderleri, yürüyüşün en temel amacının Trump’ın tekrar aday olması beklenen 2020 başkanlık seçimleri öncesi kadınları örgütlemek olduğunu söyledi.

Trump’a karşı sokaktaydılar

‘Duvara hayır’

Kadınlar Yürüyüşü’nün ana eylemi başkent Washington’da yapıldı, diğer şehirlerde de kardeş gösteriler düzenlendi. Trump’ın cinsiyetçi ve azınlık gruplarla ilgili söylemlerini protesto eden kadınlar, ABD Başkanı’nı görevi kötüye kullanmakla da suçladı. Müslüman sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği gösterilerde kadınlar ellerinde “Duvar’a hayır, Trump’a hayır”, “Trump, hükümeti aç” yazılı pankart ve döviz taşıdı.