Dünya Trump mülteci kotasını sınırladı

Trump mülteci kotasını sınırladı

29.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray yönetimi, insani yardım gruplarının çağrılarına karşın, gelecek yıl için ABD’ye kabul edilen mülteci sayısını önemli ölçüde düşürerek 45 binde sınırlamayı planlıyor. Eski başkan Barack Obama, ABD’ye kabul edilecek mülteci sayısını  110 bine çıkarmayı önermişti.

Trump mülteci kotasını sınırladı

Beyaz Saray tarafından Kongre’ye sunulan raporda, ülkeye gelecek yıl boyunca kabul edilecek mülteci sayısının
45 bini geçmemesinin planlandığı belirtilirken, Başkan Donald Trump’ın, yeni planını önümüzdeki günlerde resmen açıklaması bekleniyor. ABD’de yarın gece sona erecek 2017 mali yılında kabul edilen mültecilerin sayısının 54 bine ulaşması beklenirken, yeni plan da bundan sonra devreye girecek. Obama’nın
son yılı olan 2016 mali yılında
ABD 84 bin 995 mülteciyi kabul etmişti.
ABD’li yetkililer, göçmenlerin mülteci statüsü edinmek için yaptığı başvuruların bazı kriterlere göre değerlendirildiğini, bunun yanında farklı coğrafi bölgeler için kontenjanlar ayrıldığını söyledi. Amerikan Dışişleri’nin Kongre’ye gönderdiği belgeye göre, öngörülen toplam rakamın 19 bininin Afrika’dan gelmesi tasarlanıyor. Ortadoğu ve Güney Asya için 17 bin (yüzde 39), Doğu Asya için 5 bin, Avrupa için 2 bin, Güney Amerika ve Karayipler için de 1.500 kişilik kontenjan ayrılacak.