Dünya Türkiye Kenya ve Somali'deki terör saldırılarını şiddetle kınadı

Türkiye Kenya ve Somali'deki terör saldırılarını şiddetle kınadı

16.06.2019 - 00:39 | Son Güncellenme:

Türkiye, Kenya'nın Wajir eyaletindeki terör saldırısını şiddetle kınadı. Türkiye ayrıca Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen terör saldırısını da şiddetle kınadı.

Türkiye Kenya ve Somalideki terör saldırılarını şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin Wajir eyaletindeki terör saldırısında 8 polis memurunun hayatını kaybettiğinin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile Kenya halkı ve hükümetine başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Kenya'nın Somali sınırı yakınlarında yola yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 8 polis yaşamını yitirmişti.

TÜRKİYE'DEN SOMALİ'DEKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA

Türkiye, Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mogadişu'da meydana gelen terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Somali hükümeti ile halkına başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü iki aracın patlaması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmiş, 16 kişi yaralanmıştı.