Dünya Yasemin Devrimi Arapları yakıyor

Yasemin Devrimi Arapları yakıyor

19.01.2011 - 02:38 | Son Güncellenme:

Tunus’ta diktatör rejimini deviren Yasemin Devrimi’nin kıvılcımları Arap ülkelerine olan etkisi giderek yayılıyor

Yasemin Devrimi Arapları yakıyor

Mısır’da önceki gün bir kişinin kendini yakmasının ardından dün de biri başkent Kahire’de diğeri de İskenderiye kentinde olmak üzere iki kişi daha kendilerini ateşe verdiler. Parlamento binası yakınında kendini yakan kişinin avukat olduğu ve kötü yaşam koşullarını protesto etmek için bu eyleme giriştiği belirtildi. İskenderiye kentinde evinin çatısınıda kendini yakan kişi ise öldü. Hastane kaynakları, vücudunda 3. derece yanık olan 25 yaşındaki işsiz Ahmed Haşim El Seyid’in öldüğünü açıkladı.
Cezayir’de ise Tunus sınırı yakınlarındaki El Ued bölgesinde 36 yaşında bir işsiz kendini ateşe verdi. 6 çocuk babası işsiz, iş ve konut istemek için geldiği bölge meclisi binasında, üzerine benzini dökerek yaktı.
Yemen’in başkenti Sana’da 32 yıldır ikitarda bulunan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih yönetimine karşı protesto gösterisi düzenleyen 1000 kadar üniversite öğrencisi demokratik değişim istedi. Bölgedeki AFP muhabirine göre, Sana Üniversitesi’nin kampüsünde öğrenciler Tunus’taki halk ayaklanmasını destekleyen ve Arap halkını liderlerine karşı isyana çağıran sloganlar attı.
Polisin, üniversiteden kentin merkezindeki Tahrir Meydanı’na yürümek isteyen göstericileri havaya ateş açarak dağıttığı bildirildi.