Dünya Yine Kennedy trajedisi

Yine Kennedy trajedisi

02.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yine Kennedy trajedisi

Yine Kennedy trajedisi

1968'de bir suikaste kurban giden JFK'in kardeşi Robert F. Kennedy'nin oğlu Michael, ünlü tatil beldesi Aspen'de kartopu oynarken yüzünü ağaca çarpıp öldü

KENNEDY ailesinin son kuşağından Michael Kennedy, 1997'nin son gününde bir kez daha gündeme geldi. Ancak bu kez çapkınlıklarıyla ya da adının karıştığı bir skandalla değil sıra dışı ölümüyle. Colorado'daki Aspen Dağı'nda kayak yaparken bir ağaca çarpan Kennedy dün gece yarısı hayatını kaybetti. Bir çok ferdini doğal olmayan yollardan kaybedenen 'Kennedy ailesi üzerinde lanet var' iddialarını adeta doğrulayan olay ABD'yi şok etti.
Bazı aile fertleriyle birlikte yılbaşı tatilini geçirmek üzere Colorado eyaletinin Aspen tatil merkezinde bulunan 39 yaşındaki Michael Kennedy, önceki gün kayak yaptığı sırada ağaca çarptı.

Gazeteler, Kennedy'nin kartopuyla Amerikan futbolu oynamakta olduğunu yazdı. Kennedy'nin futbol oynamadan önce "kimsenin ölümüne neden olmayalım" diyerek diğer kayakçıların dağdan ayrılmasını ve tüm dağıın kendilerine kalmasını bekledi. Oyun sırasında kendisine gönderilen pası yakalamak isteyen Kennedy, yüzünü ağaca çarptı.
Yerel saatle 16.15'de meydana gelen kazadan dört dakika sonra bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, bilinçsiz bir şekilde yatan Michael Kennedy'ye ilk müdahaleyi yaptılar. Aspen Valley Hastanesi'si acil servisine kaldırılan Kennedy'nin kalbini çalıştırma girişiminin başarısız olması üzerine, saat 17.50'de öldüğü açıklandı.
Olayın meydana geldiği zamanın gündüz olduğunu belirten yetkililerse, hava şartlarında da kazaya meydan verebilecek herhangi bir durum olmadığını, bu yüzden geniş çaplı bir soruşturma yapacaklarını açıkladılar.

Kennedy'nin Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyesi olan ağabeyi Joseph P. Kennedy, yaptığı yazılı açıklamada, "Micheal'ın ölümü, çocukları, eşi Vicki ve tüm ailesi için çok kötü bir trajedi. Onu çok özleyeceğiz" derken, annesi Ethel Kennedy, "Micheal çok özel ve harika bir baba, oğul, kardeş, kuzen ve arkadaştı" şeklinde konuştu.

Aspen'deki kaza, genç ve idealist bir avukat olan Michael Kennedy için seks skandalı ve trajedilerle dolu bir yaşamın son halkasını oluşturdu. Michael Kennedy bundan önce son olarak, 1996 yılında kendi çocuklarının bakımını üstlenen 14 yaşındaki bir bebek bakıcısı ile ilişkiye girerek, Kennedy ailesinin bir skandal yaşamasına neden oldu. Michael, eşi Victoria Giffrord tarafından çocuklarının bakıcısıyla aynı yatakta basılmış, ailesinin 'en prestijli kişisi' ünvanını kaybetmişti. Bu olay üzerine Michael'a küçük yaşta biriyle ilişkiye girmesinden dolayı tecavüz davası da açılmış ancak dadının şikayetçi olmaması üzerine dava düşmüşto.
Yardımseverliğiyle tanınan Michael Kennedy, silahların kontrolü ve evsizlere yardım için çalışmalar yapıyor, ayrıca yoksul ailelere ucuz yakıt ve AIDS ilacı sağlayan 'Vatandaş Enerjisi' adlı yardım kuruluşunun avukatlığını yürütüyordu.

ABD'li eski senatör Robert F. Kennedy'nin 39 yaşındaki oğlu Michael Kennedy'nin dramatik ölümü, Kennedy ailesi için 2. Dünya Savaşı sıralarında başlayan şanssızlık zincirinin yeni bir halkası olarak yorumlanıyor.
Kennedy ailesi ile ilgili araştırmacı yazarlar, Amerika'da Kennedy ailesinin şanssızlığının, 2'nci Dünya savaşı sırasında uçak kazasında ölen Joseph P. Kennedy (29) ile başladığını belirtiyorlar. Bu zincirleme şanssızlıklar şöyle sıralanıyor:
* Kahtleen Kennedy: 2. Dünya savaşı sırasında ölen eşinin ardından 28 yaşında uçak kazasında yaşamını yitirdi.
*John F. Kennedy: 22 Kasım 1963'te 46 yaşındayken, suikast sonucu öldürüldü.
* Başkan Kennedy'nin oğlu Patrick: Kennedy'nin öldürülmesinden üç ay önce doğdu ve ancak iki gün yaşadı.
* Robert F. Kennedy (Michael'ın babası): Haziran 1968'de öldürüldüğü zaman 43 yaşındaydı.
* Oğlu Robert Junior: Küçük yaşta suçlular evinde uyuşturucu nedeniyle buhran geçirdi.
* Robert F. Kennedy'nin diğer oğlu 1984 yılında aşırı miktarda aldığı uyuşturucu nedeniyle, Palm Beach'deki evlerinde ölü bulundu.
* Robert F. Kennedy'nin diğer bir oğlu Joseph: 1973 yılında neden olduğu bir araba kazası sonucunda ömür boyu sakat kalmaya mahkum oldu.
* Edward M. Kennedy: 1969 yılında kendi kullandığı arabasıyla, bir partiden dönerken bir kişinin ölümüne neden oldu.
* Edward M. Kennedy'nin oğlu Edward Jr.: 1973 yılında kanser nedeniyle sağ bacağını kaybetti.
* Yeğeni William Kennedy Smith: 1991 yılında, Florida'nın Palm Beach kentinde bulunan sayfiye evlerinde, ırza tecavüz nedeniyle suçlandı ve olay Amerika'da Kennedy ailesi için büyük bir skandal oldu.

KENNEDY efsanesi, Micheal'ın büyük babası Joseph'in 20'li yıllarda dönemin ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt tarafından İngiltere'ye büyükelçi atanmasıyla başladı. Bu atamayla en saygın ünvanlardan birine sahip olan Joseph, yazar Edward S. Fitzgerald'ın unutulmaz karakteri Muhteşem Gatsby ile özleştirilişmişti. Ancak, dünyayı bir felakete sürükleyen Adolf Hitler'i yatıştırmak içir gönderdiği ılımlı mesajlar, ilerleyen yıllarda en büyük isteğini gerçekleştirmek için önünde dev bir engel olarak duracaktı: ABD Başkanlığı. Joseph Kennedy başkan olamayacığını anladığında, oğullarını bu yönde kanalize etti. Ve oğlu J.F. Kennedy'nin ABD Başkanı olarak dünya politikasına yön verdiğine tanık oldu. İlerleyen yıllardaysa Kennedy ailesinin birçok ferdi, Başkanlık da dahil olmak üzere bir çok önemli konumda bulundu.