Dünya Zenginlik genetikmiş

Zenginlik genetikmiş

27.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de yapılan son araştırmaya göre, DNA’larımız zaman içinde servet sahibi olup olamayacağımızı belirliyor

Zenginlik genetikmiş

Bilim insanları uzun yıllardır zenginliğin genetik olarak aktarılıp aktarılmadığını tartışıyor. İngiltere’deki Rognitif Yaşlanma Merkezi bu teze yönelik yeni bir araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Zengin olmanın çok çalışmak ya da şansla değil, genetiğimizle ilgisinin olduğunu ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre, zengin ve fakirlerin genetikleri farklılık gösteriyor.

Haberin Devamı

Buna göre “altın gen” denilen zekâ, bağışıklık sistemi, sıkı kaslar ve kalp gibi oluşumlara katkı sağlayan 24 genin, ekonomik başarı ve fakirlik arasındaki farklılığa neden olabileceği belirtildi. 286 bin İngiliz üzerinde yapılan genetik araştırmada, 100 bin sterlinin üzerinde para kazananların genetik oluşumlarının, düşük gelirlilere göre farklılık gösterdiği saptandı. Araştırmada aynı zamanda, genlerin dörtte üçünün zekâyla doğrudan ilişkili olduğu ifade edilirken, fiziksel niteliklerin de zengin olma şansına etkisi olduğu ve bunların da genetikle aktarılabildiği ortaya kondu.

Yetişme şekli etken

İsveç’teki Lund Üniversitesi’nin önceki yıllarda yaptığı araştırmada ise 1950-1970 yılları arasında evlat edinilmiş 2519 İsveçli çocuk incelenmiş ve mal varlığı sahibi olmada yetiştirilme şekli ve eğitimin çok daha önemli olduğu ortaya koymuştu.