Dünya Ziyadiyah ve Gurur ÖSO’da

Ziyadiyah ve Gurur ÖSO’da

01.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 38’inci gününde Çobanbey ve Azez hattında ÖSO ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam etti. Terör örgütü IŞİD’in elinde olan Ziyadiyah ve Gurur bölgeleri yoğun ateş desteğiyle ÖSO denetimine girdi.

Ziyadiyah ve Gurur ÖSO’da

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden önceki gün yapılan açıklamaya göre; 4 muhalifin şehit olduğu ve 15’inin de yaralandığı belirtilirken, destek sağlayan Türk unsurlarında ise zayiat ve hasar meydana gelmediği vurgulandı. Açıklamada ayrıca muhalif unsurlarca harekatın başlangıcından bu yana 104 meskûn mahalde, yaklaşık 910 kilometrekarede, kontrol sağlandığı bildirildi. Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan yola çıkan tanklar, Karkamış ilçesine gönderildi.

Türkiye-Suriye sınırında Rus tankı

Milliyet, Suriye’de devam eden savaşta muhalif grupların ele geçirdiği Suriye ordusunda kullanılan Rus yapımı bir tankı görüntüledi. Suriye-Türkiye sınırının sıfır noktasında ve Kilis’in Akıncı köyünün karşısında bulunan TSK’nın da desteklediği Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) ait bir karargahta T72 model Rus tankı dikkat çekti. (OĞUZ YETER / KİLİS)