Gündem Dünyaca ünlü sanatçı Dua Lipa kimdir?

Dünyaca ünlü sanatçı Dua Lipa kimdir?

27.05.2018 - 16:39 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nin final maçı öncesi performans sergileyen ünlü şarkıcı Dua Lipa, tüm gözlerine üzerine çekmiş ve herkesi adeta büyülemiştir. Genç yaşına rağmen iddialı başarılara imza atan genç şarkıcı Dua Lipa hakkında pek çok şey merak ediliyor.

Dünyaca ünlü sanatçı Dua Lipa kimdir

Dua Lipa 22 Ağustos 1995 yılında, Londra’da doğmuştur. Oldukça genç yaşta sahnelere adım atan şarkıcı bunun çocukluğundan kaynaklandığını söylemiştir. 2008 yılında Kosova bağımsızlığını ilan etmiş ve İngiliz-Arnavut asıllı şarkıcı 2008 yılında ailesiyle beraber Kosova’ya dönmüştür. Arnavutlar, Kosova’daki etnik gruplar arasındadır. Dua ismi ise Arnavutçadan gelir. Dua ismi; “seni seviyorum”, “istiyorum” veya “ihtiyacım var” anlamlarına gelir.

Haberin Devamı

15 yaşına geldiğinde Dua Lipa, tekrar Londra’ya döner. Arkadaşlarıyla beraber yaşamaya başlayan genç şarkıcı, henüz 16 yaşındayken modellikle kariyerine başlar. Londra’ya dönme amacının tamamıyla kariyeriyle ilgili olduğunu söyleyen Dua Lipa, müzikle yaşamak istediğini belirtir ve bu alanda çalışmalar yapmak ister.

Ailesinden de müzik eğitimi almış olan Lipa’nın babası eski bir Rock müzisyenidir. Dua Lipa tüm çocukluğunun babasını dinleyerek geçtiğini söylemiştir. 14 yaşında ise Christina Aguilera ve Nelly Furtado şarkılarını cover’lamıştır ve Youtube üzerinden dinleyenlere sunmuştur.

Müzik kariyerine 2015 yılında başlayan şarkıcı ilk single çalışmasını 2015 yılında yapmıştır. “New Love” adındaki ilk single çalışmasını Warner Bros. Records ile çalışarak müzikseverlere duyurmuştur. Ardından ikinci single çalışmalarına hızla başlayan genç şarkıcı, yine aynı yıl içerisinde “Be The One” isimli ikinci single çalışmasını çıkartmıştır.

Haberin Devamı

Dua Lipa kendi müzik tarzını “Dark Pop” olarak tanımlamıştır. Bu alanda da oldukça başarılı işler yapmaya devam etmiştir. 2017 yılına gelindiğinde kendi ismini albüm başlığı olarak kullanmıştır.

Başka sanatçıların şarkılarına da konuk olmaya başlamıştır. İlk olarak Sean Paul ile “No Lie” şarkısına imza atmıştır. Ardından Martin Garrix’in “Scared To Be Lonely” şarkısına eşlik etmiştir.

Şampiyonlar Ligi final maçından önce gösteri yapacağı söylenen Dua Lipa, bunun oldukça heyecanlı olduğunu söyledi. Genç yıldız şu sözlerle heyecanını dile getirmiştir, ''Heyecan verici bir durum. Performansı defalarca prova ettik, stadyum elbette boştu ama yine de heyecanlıydı. On binlerce insan tribünde, milyonlarca insan televizyonda izlerken nasıl olacak bilmiyorum.''

2017 yılında Glamour Award for NEXT Breakthrough ve NME En İyi Yeni Sanatçı Ödülüne layık görülmüştür.