Cadde Dünyaca ünlü tarihçi İzmir’e gelecek

Dünyaca ünlü tarihçi İzmir’e gelecek

12.08.2016 - 11:43 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü tarihçi Prof.Dr. Justin McCarty Rotary 2440.Bölge Federasyonu’nun bu yılki teması olan "Cumhuriyet Kazanımları " projesi kapsamında İzmir’e geliyor.

Dünyaca ünlü tarihçi İzmir’e gelecek

Dünyaca ünlü tarihçi Prof.Dr. Justin McCarty Rotary ’Savaş ve Barışta Atatürk, Küllerinden Doğan Türkiye" konulu bir konferans verecek.

Haberin Devamı

Proje ile ilgili bilgi veren Rotary 2440.Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu; 100.yaşına yaklaşan Cumhuriyetimizin ülkemiz ve bölge coğrafyası için ne kadar önemli olduğunun her geçen gün daha da belirginleştiğinin altını çizdi. Yaklaşık 8 ay önce projelendirilerek bir komite çatısı altında bugüne ulaşan "Cumhuriyet Kazanımları " projesinde sosyal, siyasal, hukuki, ekonomik ve eğitim ana başlıkları altında kazanılan değerler anlatılacak. Bu kapsamda ilk olarak Ermeni soykırımını belgeleriyle çürüten Amerikalı ünlü tarihçi Prof.Dr.Justin McCarty "Savaş ve Barışta Atatürk, Küllerinden Doğan Türkiye" konulu bir konferans gerçekleştirecek. Rodoplu "bir yıl boyunca her ay farklı etkinliklerle Atatürk ve Cumhuriyet’i halka anlatacağız" dedi. Alsancak Ege İhracatçı Birlikleri Salonunda 18 Ağustos Perşembe günü saat 17.30’da başlayacak konferans için www.rotary2440.org adresinden katılımcı başvurusu yapılabilir.

Yazarlar