Dünya Dünyada bir ilk! 'Gemi Tüneli'

Dünyada bir ilk! 'Gemi Tüneli'

27.03.2017 - 13:16 | Son Güncellenme:

Norveç dünyanın ilk tam donanımlı gemi tüneline imza atmaya hazırlanıyor. Ülkenin batısındaki Stad Yarımadası'nda yapılacak olan tünelin ülkenin en tehlikeli yerlerinden birini daha güvenli bir hale getirmesi planlanıyor. Söz konusu tünelle ilgili ayrıntılı görsel detaylar ilk kez medya ile paylaşıldı.

Dünyada bir ilk Gemi Tüneli

Norveç bölgenin en tehlikeli kıyı şeritlerinden birine sahip… Norveç Denizi ile Kuzey Denizi’nin buluştuğu noktada yer alan Stad Yarımadası sularında büyük türbülanslar meydana geliyor.

Haberin Devamı

Bu sulardan geçenler ölümle burun buruna geliyor. Durum böyle olunca Norveç Kıyı Yönetimi 272 milyon dolara mal olacak dünyada bir ilk olan gemi tüneli projesini hayata geçirdi.

Yetkililer 2018 yılında çalışmaların başlayacağını duyurdu ve eşi benzeri olmayan gemi tüneliyle ilgili görsel malzemeleri basınla paylaştı.

Tünelin genişliği 26 metre, yüksekliği ise 31 metre olacak. Yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğunda olacak tünel, için yarımada kazılarak içi suyla doldurulacak. Yaklaşık yedi buçuk ton kayanın yerinden söküleceği Projenin dört yılda tamamlanması planlanıyor.