Tatil Dünyadaki ilginç yılbaşı adetleri!

Dünyadaki ilginç yılbaşı adetleri!

31.12.2012 - 12:02 | Son Güncellenme:

Dünyanın her bir tarafında yılbaşı farklı şekilde kutlanıyor. Bazı milletlerin ise ilginç gelenekleri dikkat çekiyor.

Dünyadaki ilginç yılbaşı adetleri

Dünyanın çeşitli bölgelerindeki insanların yıllardır yeni yılın iyi geçmesi adına bazı ilginç inanışların günümüzde de devam ettirdikleri görülüyor. Gelişmiş ya da geri kalmış fark etmeksizin neredeyse bütün insanların yeni yılın güzel geçmesi için inandığı bazı inanışlar şöyle:

''Japonlar yeni yılı karşılarken hem kötü ruhları kovması hem de mutluluk ve iyi şans getirmesi için kapılarının önüne ip asıyor. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde ise kahkaha atmaya başlıyorlar. Bunun nedeni de neşeli ve şanslı bir yıl geçirmek.

Yılbaşı ağaçları ateşe veriliyor

Hollanda'da hem bir önceki yılın ruhlarını göndermek hem de yeni yılı karşılamak için sokaklarda yakılan ateşlerde yılbaşı ağaçları ateşe veriliyor.

İsviçre'de yeni yılda insanlar iyi ve kötü ruhları simgeleyen çeşitli kostümler ve şapkalar giyerek yeni yılı karşılıyorlar.

İspanyollar üzüm yiyor

İspanya'da en önemli gelenek ise yılbaşında üzüm yemek. Saatler gece yarısını göstermeden önce herkes 12 üzüm tanesini hazırlıyor ve gece tam 00.00'da üzümlerini yiyor.

İngilizlerin gözü kapıda

İngiltere'de yılbaşında gece yarısı eve gelen ilk kişinin şans getirdiğine inanılıyor ve bu kişi gelirken para, ekmek, kömür gibi hediyeler getiriyor.

Avustralya, güney yarım kürede bulunduğundan yılbaşı yaza denk geldiği için genellikle piknik yapılarak veya denize girilerek kutlanıyor.''