Ege Dünyanın doğal taşı İzmir’de

Dünyanın doğal taşı İzmir’de

23.03.2017 - 04:38 | Son Güncellenme:

Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı açıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2017’nin sanayi, ticaret ve ihracat açısından çok daha iyi bir yıl olacağını, bunun işaretlerinin ilk aylarda görüldüğünü söyledi.

Dünyanın doğal taşı İzmir’de

İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE) 23. kez, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Açılışta konuşan Bakan Eroğlu, fuarın sektöre ve ekonomiye büyük katkı sağladığını, bu organizasyon sayesinde İzmir’deki tüm otellerin dolduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Fuara yabancı katılımların artmasının memnuniyet verici olduğunu aktaran Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Böyle bir fuarı kazandırdıkları için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekibine teşekkür ediyorum. İzmir, Ege ihracatının, ekonomisinin merkezi ve fuarcılığın da en eski merkezi. Fuarın bu yıl da bereketlere vesile olmasını diliyorum.”

200 bin dolar destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, sektöründe dünyanın en büyük üç fuarı arasında gösterilen fuarın geçen yıl iş bağlantıları bakımından birinci sıraya yerleştiğini, bu yıl da sektörün dünya buluşmasının İzmir’de yapıldığını söyledi.
Ege Maden İhracatçı Birlikleri Başkanı Mevlüt Kaya, Ekonomi Bakanlığı’nın fuar desteklerini artırmasının kendilerine büyük motivasyon kattığını kaydetti.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Vekili Özgür Volkan Ağar, fuara katılan firmalara katılım ve stant giderlerinin yüzde 50’si oranında 30 bin liraya kadar destek verdiklerini, fuarın uluslararası tanıtımı için de 200 bin dolara kadar destek sağladıklarını vurguladı.