Kültür Sanat Dünyanın edebiyatı Türkiye'ye geliyor!

Dünyanın edebiyatı Türkiye'ye geliyor!

18.06.2010 - 11:35 | Son Güncellenme:

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali(İTEF), 30 Ekim-2 Kasım tarihlerinde edebiyatseverlerle 30 farklı ülkeden 70 yazarı buluşturacak.

Dünyanın edebiyatı Türkiyeye geliyor

Festivalin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımlarıyla gerçekleşecek. Dünya edebiyatının önde gelen yazarları 4 gün boyunca söyleşiler, okumalar, edebiyat partileri ile İstanbullularla iç içe olacak.

Festivalin en önemli etkinliklerinden biri "Uluslararası Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu" olacak. Doç. Dr. Handan İnci tarafından hazırlanan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşecek olan sempozyumun açılışında editörlüğünü Prof. Dr. Abdullah Uçman ve İnci’nin yaptığı Ahmet Hamdi Tanpınar-anma ve armağan kitabının da tanıtımı yapılacak. Eserleri 30’dan fazla dile çevrilen Ahmet Hamdi Tanpınar’ın editör ve çevirmenleri sempozyum kapsamında Türkiye’ye gelecekler. Tanpınar çevirmenleri İTEF ve Bakanlık işbirliğinde 31 Ekim Pazar günü İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda Ümit Yaşar Gözüm’ün moderatörlüğünü yapacağı "Türk Edebiyatının Dışa Açılması ve Çeviri Projeleri" konulu bir panelde konuşacaklar.

"UNDERGROUND VE "LİMON AĞACI"NIN YAZARLARI İSTANBUL’DA

Bu yıl yeraltı edebiyatının çağdaş yorumcusu, "Underground" isimli romanıyla tanıdığımız Rus edebiyatının en önemli isimlerinden Vladimir Makanin, Mısır’ın Nobelli yazarı Necip Mahfuz’un manevi oğlu ilan ettiği, çağdaş Mısır edebiyatının en önemli isimlerinden Gamal Gitani, "Tirza" isimli romanı 21. yüzyılın en iyi romanlarından biri seçilen Arnon Grunberg ve "Limon Ağacı" ile on binlerce okura ulaşan Sandy Tolan gibi yazarlar İTEF’e katılacak.

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında, yabancı yazarların Türkiye’den yazarlarla yapacakları tanışma-tartışma toplantılarından, festivalin de sponsoru "Hare Kahveli Likörler ile Edebiyat Sohbetleri"ne, Bahçeşehir Üniversitesi yazar-öğrenci buluşmaları, D&R Mağazaları’nda edebiyat okumalarından, 2 Kasım akşamı Ghetto’da düzenlenecek kapanış partisine kadar birçok etkinlik kitapseverleri bekliyor olacak.

Okan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü öğrencileri de İTEF’in gönüllü ekibinin ana parçası olacaklar.(ANKA)