Tatil Dünyanın en büyük kayak merkezi olacak

Dünyanın en büyük kayak merkezi olacak

17.09.2018 - 09:55 | Son Güncellenme:

Şangay dünyanın en büyük kapalı kayak merkezine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Halihazırda dünyanın en büyük kapalı kayak merkezine ev sahipliği yapan Dubai'yi tahtından edecek olan bu devasa kompleks, 2022'de tamamlanacak.

Dünyanın en büyük kayak merkezi olacak

Dubai 2005 yılından bu yana dünyanın en büyük kapalı kayak merkezine ev sahipliği yapıyor. Çölün ortasına kurulan devasa tesis, belki de ömürleri boyunca kar yağışına hiç denk gelmeyecek olan Dubaililer için oldukça farklı bir deneyim sunuyor. Dubai'deki bu dev kapalı kayak merkezine Çin'den dişli bir rakip gelmeye hazırlanıyor. Üstelik üç katı büyüklüğünde.

Haberin Devamı

Çin'in önemli ticaret ve turizm kenti Şangay, dev gökdelen projelerinin yanı sıra bu sefer de kayak merkeziyle gündemde. Kente inşaatına başlanacak olan kapalı kayak merkezi, dünyanın en büyüğü olmaya hazırlanıyor. Hem de en ünlü rakibi Dubai'den üç kat daha büyük bir şekilde.İtalyan mimar Massimo Mercurio'nun tasarladığı yapı, Singapur merkezli bir şirket tarafından inşa edilecek. Yapının 2022 yılında tamamlanması hedefleniyor.