Dünya Dünyanın en gizli askeri tesisi böyle görüntülendi

Dünyanın en gizli askeri tesisi böyle görüntülendi

06.12.2016 - 12:43 | Son Güncellenme:

Dünyanın en gizli noktalarından biri olan ve ABD'de Nevada Çölü'nde bulunan "Area 51"in -51. Bölge-, 32 yıl içinde geçirdiği müthiş değişim ve gelişme uydu fotoğrafları ile gözler önüne serildi.

Dünyanın en gizli askeri tesisi böyle görüntülendi

Dünyanın en gizli noktalarından biri olan ve ABD'de Nevada Çölü'nde bulunan "Area 51"in -51. Bölge-, yıllar içerisinde geçirdiği değişim, uydu fotoğrafları ile gözler önüne serildi.

Haberin Devamı

İsmi hep komplo teorileri, dünya dışı yaşam formları ve UFO'larla birlikte alınan "çok gizli" uzay üssü olduğu iddia edilen "Area 51" filmlere ve romanlara da konu oldu.



ABD hükümeti ise, tesisin askeri uçak testi için kullanıldığını açıklamıştı.

Komplo teorisyenleri bu açıklamayı yeterli bulmayıp, tesisin 1970'lerden bu yana gizli uzaylı teknoloji üssü olduğu iddiasını öne sürüyorlar.

Şimdi ise, arama devi Google'ın yayınladığı uydu fotoğrafı serisi, tesisin geçtiğimiz 32 yıl içerisinde nasıl gelişip, genişlediğini gösteriyor.

1984 yılında çekilen ilk uydu fotoğrafından, 2016 yılına kadar tesisdeki değişiklikler de bu fotoğraflarla gözler önüne seriliyor.

Uydu görüntüleriyle, 32 yıl içerisinde tesisin genişlediği, uçak pistlerinin uzayıp, sayısının arttığı göze çarparken, üssün batısında yer alan dağın içine doğru da sürekli bir kazı yapıldığı dikkat çekiyor.

51. Bölge kadar, bu kazı sitesinin de işlevi büyük merak uyandırdı.

51. Bölge'ye bakan bir tepeye bile, halkın girişinin engellenmiş olması, Google tarafından sağlanan bu fotoğrafları daha da merak uyandırıcı hale getiriyor.