Gündem Dünyanın en güçlü kadını yine Merkel

Dünyanın en güçlü kadını yine Merkel

27.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Forbes dergisi dünyanın en güçlü kadını unvanına bu yıl da Almanya Şansölyesi Angela Merkel’i layık gördü. 5. kez üst üste seçilen Merkel’i ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton takip etti

Dünyanın en güçlü kadını yine Merkel


Almanya Şansölyesi Angela Merkel, beşinci kez üst üste olmak üzere 9’uncu kez Forbes dergisi tarafından “dünyanın en güçlü kadını” ünvanına layık görüldü. “En güçlü 100 Kadın” listesinde Merkel’in ardından gelen isim ise, ABD’de 2016 seçimlerinde Demokrat Parti’nin başkan adayı olması beklenen Hillary Clinton oldu. Eski Dışişleri Bakanı Clinton, seçilmesi durumunda ülkenin ilk kadın başkanı olarak tarihe geçecek. Clinton geçen yılki listede altıncı olmuştu. “Clinton en güçlü kadın olmaya bir nefes ve bir sandık uzaklıkta” diyen Forbes, seçilmesi durumunda Clinton’ın birinci sıraya yerleşeceğinin sinyalini verdi.
Michelle Obama ilk 10’da
Forbes’un listesinde üçüncü sırayı Bill Gates ve Melinda Gates Vakfı’nın kurucularından Melinda Gates alırken, onu ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen ve General Motors’un CEO’su Mary Barra izledi. İlk 10’da yer alan diğer isimler sırasıyla; IMF Başkanı Christine Lagarde, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Facebook’un CEO’su Sheryl Sandberg, YouTube’un CEO’su Susan Wojcicki ve ABD’nin first lady’si Michelle Obama oldu.
En genci Taylor Swift
Listeye ilk kez giren ve 54’üncü olan ABD’li pop yıldızı Taylor Swift (25), listedeki en genç isim oldu. En zengin isim ise, 12’inci sırada yer alan Oprah Winfrey oldu. ABD’li talk show kraliçesinin kişisel serveti 3 milyar dolar.
Listede yer alanların yüzde 59’unun ABD’li, yüzde 18’inin Asya Pasifik bögesinden, yüzde 12’sinin Avrupalı, yüzde 4’ünün Latin Amerika, yüzde 4’ünün Ortadoğu ve yüzde 3’ünün de Afrikalı olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Tek Türk Güler Sabancı

Forbes’un listesinde yer alan tek Türk ise, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı oldu. Lİstede 70’inci olan Sabancı, geçen yıl 60’ıncı sırada yer almıştı. Forbes, “Sabancı ailesinin üçüncü kuşak üyesi Güler Sabancı’nın Sabancı Holding’i yöneten ilk kadın olduğunu” vurguladı. Sabancı’nın 23 yaşında çalışma hayatına atıldığı, TÜSİAD’ın ilk kadın
üyesi ve Sabacı Üniversitesi’nin kurucu başkanı olduğu aktarıldı.