Tekirdağ Dünyanın En Kalabalık Turnuvasına Katılan 2 Tekirdağlı Sporcudan Büyük Başarı

Dünyanın En Kalabalık Turnuvasına Katılan 2 Tekirdağlı Sporcudan Büyük Başarı

03.05.2017 - 09:45 | Son Güncellenme:

.

Dünyanın En Kalabalık Turnuvasına Katılan 2 Tekirdağlı Sporcudan Büyük Başarı

Yunanistan’da gerçekleşen ve 2 bin 200 sporcunun katılımıyla dünyanın en kalabalık turnuvası olma özelliğine sahip olan müsabakaya katılan Tekirdağlı 2 sporcu, taekvando dalında büyük bir başarıya imza attı. TEOG’dan çıkıp ayağının tozuyla müsabakaya katılan Oğuz, Tekirdağ’ın 4. milli sporcusu oldu.
Yunanistan’ın Başkenti Atina’da gerçekleştirilen ve dünyanın en kalabalık turnuvası olan "2. ETU Presidents Cup’’ Avrupa Taekvando Federasyonu Bakanlık Kupası’nda Tekirdağlı tekvandocular büyük bir başarıya imza attılar.

Tekirdağ’dan 3 kişi katıldı 2’si ülkenin gururu oldu
Turnuvada 41 kiloda İdil Zafer ilk turda güçlü Sırp rakibine son anda yenilerek elenirken, 47 kiloda Işıl Zafer ise 1., 2. turda ve çeyrek finalde Sırp rakibini yenerek finale yükseldi. Finalde Rus rakibiyle karşı karşıya gelen Işıl, çekişmeli mücadelenin ardından normal süresi berabere biten maçta altın vuruşta yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.
53 kiloda Oğuz Tokgöz ise 1. turda Yunan, 2. turda Rus rakibini altın vuruşla yenmeyi başararak yarı finalde de Yunan rakibini 6 sayı geriden son 15 saniye aldığı puanlarla geçti ve finale yükseldi. Finalde arka arkaya çıktığı zorlu maçların etkisiyle Rus rakibine yenilen Tokgöz, gümüş madalyanın sahibi oldu.

"TEOG’dan çıkarak maça gittiler"
Tekvandocuların antrenörü Oğuzhan Tokgöz yaptığı açıklamada, "Anlatılmaz bir mutluluk içindeyim. Çok büyük bir iş başardık. İki sporcumuz ikinci olarak Macaristan da yapılacak Avrupa Şampiyonasına direkt katılım hakkı elde ettiler. Bu sayede milli takımımızda bu kilolarda bir fazla sporcu yarıştırabilecek. Oğuz TEOG’dan çıkarak maça gitti, hem yüksek puan aldı hem de ilimizin 4. milli sporcusu oldu. Aileler Lütfen spor mu, ders mi? ikileminde kalmasınlar. İsteyince başarılamayacak engel yok, ikisi de oluyor. Işıl ise 3. defa mili olacak, artık milli takımda kalıcı olduğunu gösterdi. İnşallah Avrupa Şampiyonasında ikisini de kürsüde göreceğiz" şeklinde konuştu.

“Dünyada bu güne kadarki en kalabalık turnuva olma özelliğine sahip”
Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, "Yıldızlar, gençler ve büyüklerde ilk 4’e giren sporcuların ülkeleri adına Avrupa şampiyonalarına doğrudan katılma hakkı elde edeceği turnuva dünyada bu güne kadarki en kalabalık turnuva olma özelliğine sahip oldu. 51 ülkeden 394 takım, 7 milli takımdan 2 bin 200 sporcunun katıldığı organizasyona İlimizden 3 sporcu katıldı” denildi.