Gündem Dünyanın en küçük ülkesi Vatikan nerede?

Dünyanın en küçük ülkesi Vatikan nerede?

20.04.2018 - 10:24 | Son Güncellenme:

Vatikan şehri İtalya’da Roma'nın yer almakta ve Hıristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olarak bilinmektedir. 1000 kişilik nüfusa sahip bu devlet aynı zamanda dünyanın en küçük devleti olarak öne çıkmaktadır. Vatikan ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Dünyanın en küçük ülkesi Vatikan nerede

Vatikan; dünyanın en küçük devleti

Haberin Devamı

Vatikan’ın yüz ölçümüne bakıldığında dünyanın en küçük devleti olduğunu görülmekdir. İtalya’nın Roma şehrinde yer alan Vatikan, 44 hektar alan içerisinde yer almakta olup, 1000 kişiye yakın nüfusu ile varlığını sürdürmektedir. Papa Katolik âleminin ruhanî lideri olsa da Vatikan Devleti’nin de başkanlık görevini sürdürmektedir. Mutlak Monarşi ile yönetilen Vatikan, papanın sözü yasa olarak kabul edilen bir ülke konumundadır. Ülkenin etrafı duvarlarla örülü olup ülke 100 kişilik ordu tarafından korunmaktadır. Ülke küçüktür ama etkisi ile milyarlarca insanı çevrelemektedir.

Vatikan Devleti’nin serveti ve varlıkları

Küçük bir devlet konumunda olsa da aslında Vatikan önemli bir servete sahiptir. Manevi vatandaşları, yani Katolik Mezhebi mensupları tarafından önemli derecede yardım ve destek görmektedir. Bu özellikleri bakımından kişi başı düşen servete baktığımızda en zengin ülkelerin arasında yer aldığını görmekteyiz. Maddi olarak çok güçlü bir devlettir.

Haberin Devamı

Vatikan Devleti’nin basın ve yayın organları

50’yi aşkın radyo kanalı bulunan ülkede, 200’den fazla basılı gazete de yer almaktadır. Bunların yanı sıra 49 TV kanalı olan bu devleti bir medya devi olarak da görmek mümkündür. Gelirlerin büyük bir kısmı medya yayın kuruluşları tarafından elde edilen Vatikan, ekonomik açıdan son derece güçlü devletler arasında yer almaktadır.

Para birimi Euro

Vatikan ekonomik açıdan zengin olmasının yanı sıra para birimi olarak da Euro kullanmaktadır. Vatikan’ın okuryazarlık oranına baktığımızda 1000 kişilik bu devlette vatandaşların tamamının okuryazar olduğunu görmekteyiz. Günümüzde merak edilen devletlerin başında gelen Vatikan birçok özelliği ile dikkat çekmeye devam etmektedir.

Yazarlar