Dünya Son dakika: Charles Manson 82 yaşında öldü!

Son dakika: Charles Manson 82 yaşında öldü!

20.11.2017 - 09:12 | Son Güncellenme:

Dokuz insanın ölümünden sorumlu tutulan 82 yaşındaki cani, 48 yıllık hapishane serüveninin ardından bugün hastanede öldü. Suçlarını itiraf eden ve kurduğu tarikat ortaya çıkan Manson'ın kurbanları arasında, yönetmen Roman Polanski'nin hamile eşi de vardı.

Son dakika: Charles Manson 82 yaşında öldü

Tarihin gelmiş geçmiş en bilinen seri katili Charles Manson'dan hastaneye kaldırıldıktan günler sonra beklenen haber geldi. Dokuz cinayetten yargılanan 82 yaşındaki caninin ABD California'da ölümünü, uluslararası haber ajansları son dakika koduyla duyurdu.

Haberin Devamı

Hakkında belgeseller çekilen Manson, 1969'dan bu yana hapiste tutuluyordu ve Kasım ayı başında hastaneye kaldırılmıştı.

Manson, "Bana tepeden bak, bir ahmak göreceksin. Aşağıdan bak, efendini göreceksin. Bana direkt bak, kendini göreceksin" sözleriyle tanınıyordu.

Dünya seri katilin adını ilk kez, 1969 yılında ünlü yönetmen Roman Polanski'nin eşine ait malikanede işlenen cinayetlerle duydu. Katliam gecesinde Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate'le birlikte Jay Sebring, Abigail Folger ve Voytek Frykowski de öldürülmüştü. Malikaneyi inceleyen polis, duvara kanla yazılmış 'Domuz' kelimesini buldu.

Dedektifler cinayetleri kimin işlediğini araştırırken, o günlerde hapiste yatan Susan Atkins isimli kadının anlattıkları korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Katliam gecesinde tetiği çekenler bir tarikatın üyesiydi ve tarikatın başında da Charles Manson vardı.

Gerisi çorap söküğü gibi geldi, Manson suçlarını itiraf etti.

Yalnızca ABD değil tüm dünyanın soluğunu tutarak takip ettiği mahkeme sürecinin ardından seri katil idama mahkum edildi ancak yasa değişikliği nedeniyle ömür boyu hapis yattı.

ABD'de birçok taraftar toplayan Manson, kendisinin peygamber olduğuna inanıyordu.