Gündem ‘Dünyaya gücümüzü göstereceğiz’

‘Dünyaya gücümüzü göstereceğiz’

14.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dilek Livaneli 2014’te, Nurten Akkuş ise 2018’de uluslararası bir vakıf tarafından ‘Dünyanın en iyi 50 öğretmeni’ arasında gösterildi. Samsun’da görev yapan iki öğretmen bir araya geldi

‘Dünyaya gücümüzü göstereceğiz’

Onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği uluslararası ‘Varkey Gems Vakfı’nın ‘Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi, Samsun Çarşamba’daki Kumköy İlkokulu’nun ‘müdür yetkili’ sınıf öğretmeni Dilek Livaneli’yi 2014’te ‘En iyi 50 öğretmen’ arasında seçmişti. Aynı vakıf, Samsun’un Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş’u ise 2018 yılı için en iyi 50 öğretmen arasında gösterdi. Dilek öğretmen (36) kendisinden 15 kilometre uzakta görev yapan Nurten öğretmeni önceki gün öğrencileriyle birlikte okulunda ziyaret edip kutladı. Livaneli ve Akkuş, ‘En iyi 50 öğretmen listesi’ne giren ilk ve ikinci Türk öğretmenlerin ikisinin de Samsun’dan çıkmasının çok büyük bir gurur olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

‘Örnek olmak istiyoruz’

Türkiye’nin her yerinden tebrik geldiğini belirten Nurten öğretmen şunları söyledi: “Dilek öğretmenin ziyareti çok önemli. Onunla hem kader birliği hem güç birliği yaptık. Aynı kentte olmamız büyük avantaj. Mutlaka ortak çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalarımız, farklı ülkelere de örnek olacak. İki Türk öğretmen olarak dünyaya gücümüzü göstereceğiz, sesimizi daha fazla duyuracağız. Amacımız başarılı olmak ve insanların hayatlarında iz bırakabilmek. Biliyoruz ki ülkemizde daha nice Dilek ve Nurten öğretmenler var. Çok zor şartlarda çalışıyorlar. Hepsinin görünür olmasını istiyoruz. Bu yarışmaya ülkemizden yapılan başvuru sayısında artış olacağına inanıyoruz.”

Dilek öğretmen ise şöyle konuştu: “’Varkey Gems Vakfı’nın yarışması,’Öğretmenlerin Nobel’i dediğimiz çok prestijli bir yarışma. Nurten öğretmenimizin başarısı beni çok gururlandı. Türkiye’de bir milyona yakın öğretmen var. Birbirimize desteğimiz çok önemli. Biz bu dayanışma ile meslektaşlarımıza örnek olmak istiyoruz. Bu yıl mart ayında yapılacak ödül töreni için Nurten öğretmenimi sonuna kadar destekliyorum. Daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. 2014’te aynı ödüle ben adaydım, 4 yıldır başka Türk öğretmen aday olmamıştı. 2018 için Nurten öğretmen aday oldu, ben de çok büyük gurur duydum. Hedefimiz Türk öğretmeninin gücünü, neler yapabileceğini dünyaya göstermek.”