İstanbul DÜNYE DERİ SEKTÖRÜ İDF 2014’TE BULUŞACAK

DÜNYE DERİ SEKTÖRÜ İDF 2014’TE BULUŞACAK

10.11.2014 - 12:26 | Son Güncellenme:

.

DÜNYE DERİ SEKTÖRÜ İDF 2014’TE BULUŞACAK

Dünya deri sektörü, 18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde İDF 2014 9. İstanbul Deri Fuarı’nda bir araya gelecek. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuarda 2015-2016 trendleri sergilenecek. Organizasyonda yer alacak defileler, sergiler, panel ve söyleşilerle sektör, alışılagelmişin ötesinde bir fuar deneyimi yaşayacak.
35 ülkeden 353 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla dört salon ve 35.000m2 kapalı alanda gerçekleşecek İDF 2014, Türkiye ve dünyadan 60’ın üzerinde ülkeden yaklaşık 15.000 ziyaretçiyi ağırlayacak.
Özel faturalı ihracat ve turistik amaçla ülkemizi ziyaret edenlerin yaptığı satın almalarla birlikte 4.5 milyar doların üzerinde bir ihracat hacmini temsil eden İDF 2014; ağırlayacağı nitelikli yurtdışı alıcılarla, Türk Deri Sektörü temsilcilerinin yeni iş bağlantıları kurması, var olan bağlantılarını güçlendirmesi ve yeni pazarlara açılması için eşsiz bir platform.
Deri sektörüne dair tüm ürün gruplarını bünyesinde bulunduran ve birleştirici yapısı ile de öne çıkan İDF 2014; içinde barındırdığı etkinliklerle geleneksel bir “fuar” görüntüsünden çok; deriye dair her şeyin bir arada görülebileceği, derinin sanatla, tasarımla, yaratıcılıkla buluştuğu bir “Deri Festivali” niteliğini taşıyor.
ULS Veller Kargo Ana Sponsorluğunda ve AUDİ’nin Otomotiv Sektörü Sponorluğu’nda gerçekleşen İDF 2014’te yer alacak etkinlikler arasında; 2015 / 16 trendlerinin sergileneceği “Trend Alanı”nın yanı sıra, Fashion Week standartlarında bir organizasyonla Mefi, Nicola Indelicato for Adamo, Derimod, Elibol by Simay Bülbül, Emelda by Deniz Berdan, Lento Fur, Punto by Hakan Yıldırım kreasyonlarının yer alacağı “Unlimited Leather” Defile Programı, eserleri Contemporary sergilerinde yer alan çağdaş sanatçılarımızdan Kemal Tufan, Günnur Özsoy, Ebru Kale ve Meray Akmut’ un deri kullanarak İDF 2014 için özel olarak tasarladıkları eserlerin sergileneceği “Art Meets Leather”, deriden çanta, aksesuar, giyim, mücevher tasarlayan ve alanlarında marka olmuş tasarımcıların bir arada bulunacağı özel bir proje “Fashion Lab”, derinin alışılagelmiş kullanım alanları dışında, günlük hayatımızdaki yaratıcı kullanımlarına örneklerin sergileneceği “Design Lab”, Kazlıçeşme Ar-Ge sponsorluğunda düzenlenen “Challenge for Leather/Deride Yeni Değer Yaratma” Yarışması bulunuyor.
İDF 2014 birbirinden ünlü isimleri de Workshoplarda bir araya getirecek. “Luxury, Retail and Leather: Worldwide / Dünyada Lüks, Perakende ve Deri” Workshop’unun konuşmacıları arasında Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Demsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, L’Officiel Italia ve L’Officiel Hommes Editörü Gianluca Cantaro, Rusya’nın en büyük deri perakende zinciri Snowqueen’in sahibi Vugar Isaev, Vogue Uomo İtalya Editörü Alan Prada, dünyanın en büyük ve lüks deri /kürk perakende mağazası Woux’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan’la “VSP Chalayan” markası için üç sezonluk anlaşma yapan ve “VSP” adlı butiğini Paris’in Marais bölgesinde açarak ses getiren Vizyon Deri’nin Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü Kadri Soygül bulunuyor.