Osmaniye Durmuş Sofular Köyü Camii'ne Coşkulu Açılış

Durmuş Sofular Köyü Camii'ne Coşkulu Açılış

05.11.2016 - 12:02 | Son Güncellenme:

.

Durmuş Sofular Köyü Camiine Coşkulu Açılış

Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde Durmuş Sofular Köyü Camii’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Cuma namazı öncesi cami önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.
Durmuş Sofular köyü Muhtarı Gazi Cömert ile İlçe Müftüsü Orhan Öncü’nün açılış ve teşekkür konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Kadirli Belediyesi olarak camilere meclis kararıyla her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, "Camiler birlik ve beraberlik duygularımızın kaynaştığı, pekiştiği toplumsal sıkıntılarımızın paylaşıldığı mekanlardır. Aynı zamanda dini bilgilerin yaşanılarak öğrenildiği mekanlardır. Cami, köylerimizin mahallelerimizin ve şehirlerimizin kalbidir. Bu caminin temelinden bu güne kadar çalışan kardeşlerimizin Allah hayırlarını kabul etsin emeklerine sağlık" diye konuştu.
Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ise konuşmasında, camilerin ve mescitlerin sadece ibadet olarak değerlendirilememesi gerektiğini ifade ederek, " Camilerimiz, cemaati toplumun içine katar ve o güzellikleri topluma ulaştırmaya çalışır. Camiler, tarih boyunca sadece ibadet mekanı değil, ilmi, irfanı, marifeti ve bizi biz yapan değerleri öğrendiğimiz yerlerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
TBMM Divan Katibi Üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da konuşmasında, köye böyle bir camimin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Türkiye’nin birçok terör örgütü ile canla başla mücadele ettiğini ve kökünü kazıyana kadar mücadele devam edeceklerini anlatan Durmuşoğlu, "Ülkemize hep birlikte sahip çıkacağız inşallah. Doğup büyüdüğümüz köyümüze böyle güzel bir cami yapılmasında emeği geçen muhtarımız, kaymakamımız ve belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun" diye konuştu.
Protokol ve katılımcılar tarafından kurdele kesilmesi ve İlçe Müftüsü Orhan Öncü tarafından yaptırılan dua sonrası Durmuş Sofular Köyü Camii ibadete açıldı.
Cuma namazı kılınması ve merhum İlhan Durmuşoğlu için yemek ikramıyla sona eren açılışa, il genel meclis üyeleri, kurum ve müdürleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, davetiler ve vatandaşlar katıldı.