Ankara "Duruş Konuşmaları, Bilgi, Bilinç Ve Ahlak" Konferansı

"Duruş Konuşmaları, Bilgi, Bilinç Ve Ahlak" Konferansı

13.04.2018 - 19:39 | Son Güncellenme:

.

Duruş Konuşmaları, Bilgi, Bilinç Ve Ahlak Konferansı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da İlim Yayma Cemiyetince "Duruş Konuşmaları, Bilgi, Bilinç ve Ahlak" konulu konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konferansa katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulucami'de cuma namazını hür bir şekilde idrak ederken, terör rejimi İsrail'in Kudüs ve Gazze'de zulüm ettiğini söyledi.

Tarihin gördüğü en kanlı rejimlerden Suriye rejiminin Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullandığını anımsatan Davutoğlu, böyle bir zulüm karşısında sessiz kalmayı kimsenin beklememesi gerektiğini aktardı.

Davutoğlu, Türkiye Suriyelilere kapısını açmakla ve aşını paylaşmakla bütün insanlığa insaniyet dersi verdiğini kaydetti.

İyi niyetlerini istismar eden terör çetelerinin şehirleri hendeklerle, barikatlarla kazmaya, şehirleri bölmeye ve insanları birbirine düşürmeye başladıklarında sabırla beklediklerini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Sabırla gayret sarfettik. Ancak gittikçe şımardılar ve bu milletin içerisine nifak sokma faaliyetlerini artırdılar. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti olarak mecliste çoğunluğu sağlayamayınca bunlar iyice şımardı, 'Türkiye krize girdi ve siyasi iktidar güçlü değil' diye düşünerek terör eylemlerini artırmaya başladılar. Sonrada Ceylanpınar ilçesinde iki polisimizi şehit ettiklerinde sınırı iyice geçtikleri anlaşıldıktan sonra terörle mücadeleyi tekrardan başlatmak zorunda kaldık."

15 Temmuz'da darbe girişimi bir başka hain terör çetesi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Davutoğlu, alın PKK'yı vurun FETÖ'ye, alın FETÖ'yü vurun PKK'ya ve bunların hepsi aynı kirli zihniyetin yansıması olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, bu terör örgütlerinden biri binlerce yıl bir arada yaşamış bir milletin fertlerini birbirine düşürmeye çalıştı, diğeri ise Müslümanları birbirine düşürmeye çalıştığını vurguladı.

Davutoğlu, konuşurken kısa süreliğine elektriklerin kesildiği sırada gönülden gönüle konuşanlar için mikrofona ihtiyaç olmadığını kaydetti.

Konferansın sonunda Davutoğlu'na, İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Ali Karakaş tarafından el yazması Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Konferansa, Sare Davutoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ve vatandaşlar katıldı.