Gündem Düşen helikopterden yaralı kurtulan tuğgeneral için gözaltı kararı

Düşen helikopterden yaralı kurtulan tuğgeneral için gözaltı kararı

26.07.2016 - 18:25 | Son Güncellenme:

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, Ramazan Bayramı’nın ilk günü 5 Temmuz’da Alucra ilçesinde düşen askeri helikopterde yaralı kurtulan ve Ankara GATA’da tedavi gören Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru hakkında gözaltı kararı çıkartıldığını açıkladı.

Düşen helikopterden yaralı kurtulan tuğgeneral için gözaltı kararı

Düşen helikopterden yaralı kurtulan Tuğgeneral için gözaltı kararı. Giresun Başsavcılığı görevine dün başlayan Ozan Kaya, FETÖ/PDY soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başsavcı Kaya, "Bu mücadelede elimizden geleni yapacağız. Bunlar devlete, millete kastetmiş hain bir terör örgütüdür. Üst akıllarla yönetilen, kendi aklını maalesef kullanamayan insanların üyesi olduğu bir örgüttür. Talimatları tamamen okyanus ötesinden alan, 40 yılı aşkın süredir memleketimize kastetmiş bir terör örgütüdür. Yasalara ve mevzuata bağlı olarak bu örgütle mücadelemizi sürdüreceğiz. Vatandaşın duyarlılığına minnettarız. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Kimden ve nerden gelirse gelsin terör örgütleriyle mücadelede elimizi ve gövdemizi taşın altına koymaya söz verdik. Bundan önce öyle yaptık, bundan sonra da inşallah böyle olacak" dedi.

Haberin Devamı

Tutuklamalarla ilgili eleştirilerin yersiz olduğunu ifade eden Kaya, "Şu anda 48 tutuklama var, adli kontrol uygulaması olan şüpheliler var. Haklarında tutuklamayı gerektirecek yeterli delil olup olmadığına göre bir değerlendirme yapılmaktadır. Maalesef tutuklama konusunda bir cadı avı başlatıldı. İnsanların delilsiz tutuklattırıldığı gibi üst akıl tarafından yönlendirilen, vatandaşın düşüncesini ve yargıya olan güveni etkilemeye yönelik faaliyetler var. Kimsenin delilsiz tutuklanması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu eleştiriler yersizdir" diye konuştu.

5 Temmuz’da Alucra İlçesi Tohumluk köyü kırsalında düşen, 2’si asker, 5’i sivil 7 kişinin şehit olduğu düşen Sikorsky tipi askeri helikopterden yaralı kurtulan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, "Mustafa Doğru hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından çıkarılmış bir gözaltı kararı var. Şu anda kontrol altındadır. Sağlığına kavuşmasından sonra hakkındaki karar doğrultusunda işlem yapılacak. Ayrıca helikopter kazasıyla ilgili Erzincan Askeri Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma bundan sonra burada yürütülecek" diye konuştu. Başsavcı Kaya açıklamasını, "Masumiyet karinesi hukukun temel ilkelerindendir. Mahkeme kararıyla suçlu sabit oluncaya kadar kimsenin suçlu ilan edilmesi mümkün değildir" diyerek tamamladı.