Kültür Sanat Dustin Hoffman hakkında da taciz iddiası!

Dustin Hoffman hakkında da taciz iddiası!

02.11.2017 - 14:43 | Son Güncellenme:

Dustin Hoffman da taciz iddialarıyla gündeme bomba gibi oturdu. Kevin Spacey ile ilgili iddialer henüz durulmamışken bu kez de Dustin Hoffman'ın adı da taciz skandalıyla anılır oldu. Hollywood’taki tecavüz ve taciz ifşaları hakkında Oscar ödüllü Dustin Hoffman'ın ne yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Dustin Hoffman hakkında da taciz iddiası

Dustin Hoffman da taciz iddialarında adı geçen Hollywood ünlülerine katıldı. Hollywood'un ünlü yapımcılarından Harvey Weinstein ve Oscar ödüllü oyuncu Kevin Spacey'ye yöneltilen taciz suçlamalarının ardından bu sefer oyuncu Dustin Hoffman'a da benzer suçlamalar yöneltildi.

Haberin Devamı

Dustin Hoffman hakkında Anna Graham Hunter’ın 1985 yılında 17 yaşındayken Hoffman’an tacizine uğradığını yazması ortalığı karıştırdı. Hunter, “Deatlh of a Salesman” filminin setinde stajyerlik yaparken başrol oyuncusu Dustin Hoffman’ın tacizine uğradığını iddia etti.

Hollywood Reporter dergisindeki köşesinden tacizi anlatan Hunter, Hoffman’ın kendisine arabaya gitmeye çalışırken cinsel tacizde bulunduğunu, kadının tepkilerinin Hoffman’ı durdurmadığını yazdı. Hunter olayın detaylarını günlüğüne yazdığını ve günlüğü ablasına gönderdiğini belirtti.

Dustin Hoffman dergiye yaptığı açıklamada özür dilediğini belirterek, "Kadınlara saygım büyüktür; eğer herhangi bir davranışım kendisini rahatsız edecek bir konuma soktuysa özür dilerim. Ben aslında böyle biri değilim" dedi.

Haberin Devamı

DUSTİN HOFFMAN KİMDİR?

Ailesi ona Dustin ismini aktör Dustin Farnum'dan esinlenerek vermiştir. Santa Monica Communicty College’i bitirdi. Lee Strasberg ile çalışmak için New York’a taşınmadan önce Pasadena Playhouse’da öğrenim gördü. Hollywood’a gelişinden itibaren film yapımında yepyeni ve canlı yaklaşımların getirilmesine yardımcı oldu. Karakter oyuncularıyla başrol aktörleri arasında daha önceden var olan ayrımı yok eden oyun tarzıyla Hollywood’da kendisine seçkin bir kariyer yapmayı başardı. Dustin Hoffman’ın film dünyasının ilk dikkatini çekmesi, Mike Nichols’un “The Graduate” adlı filminde çizdiği Benjamin Braddock rolüyle oldu. O filmdeki rolüyle Oscar adaylığı aldıktan sonra ilerleyen yıllarda Midnight Cowboy, Lenny, Tootsie ve Wag the Dog gibi birbirinden ayrı kulvarlardaki filmlerdeki başarısıyla altı kez daha Oscar adaylığı aldı. Papillon filminde Steve McQueen ile kamera karşısına geçti; bu filmde ününü perçinledi. Toplamda yedi defa eşiğinden döndüğü Oscar ödülünü, 1979 yılında oynadığı Kramer Vs. Kramer ve 1988 yılında Tom Cruise ile birlikte kamera karşısına geçtiği Yağmur Adam ile kucakladı. Dustin Hoffman’ı yakın dönemde Marc Forster imzalı Stranger Than Fiction adlı filmde Will Ferrell , Maggie Gyllenhaal , Emma Thompson ve Queen Latifah’a karşı izledik. Hoffman’ın yakın dönemde kamera karşısına geçtiği bir başka ses getiren film, Tom Tykwer imzalı “Perfume” oldu.