Kendin Yap Duvarlarınıza hayat verecek dekorasyon örnekleri

Duvarlarınıza hayat verecek dekorasyon örnekleri

05.04.2016 - 10:24 | Son Güncellenme:

Evimizin neredeyse kullanıma en açık bölgesi olan duvarlarımıza yeniden hayat verip taze fikirlerle dekore etmek istiyorsan bu örnekleri mutlaka görmeliyiz.

Duvarlarınıza hayat verecek dekorasyon örnekleri

Duvar dekorasyonu denince aklınıza hemen yeni bir renge boyanmış duvarlar mı geliyor? O zaman bu konuda yeni fikirlere ihtiyacınız var demektir. Evinizin tamamında ya da yalnızca bir odasındaki duvarlara, hatta bir odanın tek bir duvarına canlılık katmak istiyorsanız, aslında sınırsız denecek kadar çok seçeneğiniz var. Üstelik bunlar yalnızca renkler, desenler, dokular veya duvar kağıtlarından ibaret de değil. Yeni nesil doğal taş kaplamalardan duvar resimlerine, şık raf gruplarından yaratıcı çerçeve konseptlerine varana kadar pek çok farklı uygulamayla duvarlarınızı canlandırabilir, odalarınıza yepyeni çehreler kazandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Duvarlarınıza hayat verecek dekorasyon örnekleri

Düşük bütçeyle büyük sonuçlar
(Studio Radicediuno / homify.com.tr)
Duvar resimleri ve çıkartmaları özellikle son birkaç yıldır oldukça revaçta. Üstelik çeşitleri giderek artarken fiyatları da düşmeye devam ediyor. Odanızın geniş bir duvarını seçip birkaç dakika içinde kolaylıkla uygulayabileceğiniz şık çıkartmalar, uygulandıkları mekânların havasını kolaylıkla değiştirebiliyorlar.

Duvarlarınıza hayat verecek dekorasyon örnekleri

Gençler ve genç kalanlar için
(Studio Ro+Ca / homify.com.tr)
Peki ya oturma odanızın ya da çalışma odanızın duvarında neon ışıklara ne dersiniz? Bunu fazla iddialı veya göz alıcı buluyorsanız yeni nesil led lambalarla yapılmış daha sade bir şey de tercih edebilirsiniz. Sonuç olarak bu türden malzemeler artık her yerde kolaylıkla ve son derece ucuza bulunabiliyor. Üstelik uygulanmaları da son derece kolay. Dilediğiniz yazıyı veya deseni gönlünüzce yapabilme özgürlüğü de cabası.

Haberin Devamı

Duvarlarınıza hayat verecek dekorasyon örnekleri

Eskimeyen şıklık: Duvar saatleri
(Hetreed Ross Architects / homify.com.tr)
Bugünlerde dijital olmayan hemen her şeyin modası geçiyor gibi görünse ve insanlar saati genellikle telefonlarından öğreniyor olsalar da, şık bir duvar saatinin modasının hiçbir zaman geçmeyeceğine emin olabilirsiniz. Her türden dekorasyona kolaylıkla uyum sağlayan ve ister modern ister klasik pek çok çeşidi kolaylıkla bulunabilen duvar saatleri, aynı zamanda her bütçeye hitap edecek kadar geniş bir yelpazede.

Duvarlarınıza hayat verecek dekorasyon örnekleri

Doğanın teknolojiyle buluştuğu noktada yeni bir trend
(Butik Bahçe / homify.com.tr)
Peki ya bütün kalıpların dışında bir şey önersek ne dersiniz? Tamamen doğal yosunlardan oluşan bu harika tablolar evinizin her bölümüne kolaylıkla uyum sağlayabilecek bir tarza sahipler. Üstelik renk alternatifleri ile birkaç tanesini bir arada ya da her birini farklı bir duvarda kullanmak da mümkün.

Duvarlarınıza hayat verecek dekorasyon örnekleri

Cin fikirler
(Durmaz Dekorasyon / homify.com.tr)
Dekorasyon dendiği zaman pek çok kişinin aklına ilk etapta bu işin maliyeti gelir ve bu da çoğu insanın gözünde büyür. Oysa çok düşük maliyetlerle hatta belki hiç para harcamadan bile çok şık dekorasyonlar yapılabilir. Örneğin bu fotoğrafta olduğu gibi basit bir boyamayla bir duvarınızı son derece şık bir aile albümüne çevirmeniz mümkün. Elbette bu yalnızca bir örnek, siz de yeni fikirlere açık olun ve kendi tarzınızı yansıtacak bir şeyler bulmaya çalışın. Halihazırda evinizde bulunan malzemelerle bile çok şık tasarımlar yaparak duvarlarınıza canlılık katabilirsiniz.

Haberin Devamı

Duvarlarınıza hayat verecek dekorasyon örnekleri

Koyu renkler her zaman boğucu değildir
(Consepto Taller de Arquitectura / homify.com.tr)
Ev ve iş yerlerinin duvarlarında koyu renkler genellikle tercih edilmez. Özellikle az ışık alan mekânlarda bu türden renklerin kullanımı gerçekten de çok hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Bununla birlikte eviniz doğal ışıktan yeterince faydalanabilecek bir konumda ise bir odanızın ya da belki mutfağınızın bir duvarında koyu bir renkle elde edeceğiniz kontrast görüntü tam da ihtiyacınız şey olabilir. Üstelik siyah, lacivert, bordo gibi koyu renkler üzerlerine açık renkle uygulanacak yazı ve desenleri çok başarılı bir şekilde göstereceklerdir. Bunu bir adım daha ileri götürüp bir duvarınızı boydan boya kara tahtaya çevirmeyi ve bu kara tahta üzerine istediğiniz zaman istediğiniz yazıyı yazmayı da düşünebilirsiniz. Ruh halinize göre değiştirebileceğiniz bir duvar sizce de çok hoş olmaz mıydı?

Yazarlar